”Spela Shoreline”-stenen gör comeback på årets Way Out West

Den kultförklarade symbolen för Göteborgs indierockscen – ”Spela Shoreline”-stenen – gör tillfällig comeback på årets Way Out West.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-08-09 15:33  |  Lästid: 2 minuter

”Spela Shoreline”-stenens mytbildning är ett bygge som nådde sin kulmen när det kändes som att hela Hitlåtens historia-avsnittet om Broder Daniels klassiker Shoreline handlade om stenen.

I juni i år fördes den nu närmast kultförklarade symbolen för Göteborg och Göteborgs indierock-scen till ett konstgalleri i Stockholm, där den nu befinner sig i nån sorts karantän. Men nu gör stenen temporär comeback – om än i ny skepnad – och givetvis sker comebacken under Way Out West-helgen. Det var ju trots allt på Way Out West Broder Daniel gjorde sin sista spelning någonsin 2008.

Den nya stenen kommer att stå där den gamla stenen stod, vid ingången till festivalen i Slottsskogen, och tillskillnad från originalet kommer den faktiskt också spela den klassiska Broder Daniel-hiten som ju önskas på stenen. Bakom stenen står Akademikernas a-kassa, som tagit fram idén tillsammans med contentbyrån Borg & Owilli.

– I låten Shoreline symboliseras livets ibland orättvisa karaktär, där en människa har tappat hoppet för en stund. Vi vill förmedla att med ett medlemskap i Akademikernas a-kassa både skapar trygghet för dig själv, men även hopp för andra – precis som Shoreline har gjort för tusentals indiepop-fans, säger Anna Wright, projektledare på Akademikernas a-kassa i ett pressmeddelande.

Vad som kunde vara ett trött PR-jippo blir nu ett lite mer sympatiskt PR-jippo, med tanke på avsändaren och budskapet. Det återstår att se hur festivalbesökarna reagerar på den Shoreline-spelande stenen. Men gissningsvis lär den förekomma på ett tusentals besökares Instagram story. Gott så.

Den nya <em>Shoreline</em>-spelande ”Spela Shoreline”-stenen.

Den nya Shoreline-spelande ”Spela Shoreline”-stenen.

Den nya stenen avtäcks av David Borg på contentbyrån Borg & Owilli. Foto: Joel Ighes Instagram.

Originalstenen.

Originalstenen.

Mer om Göteborg och Way Out West!

10 mindre spelningar du inte vill missa på Way Out West

Få privat visning med kompisarna – allt om filmerna och dokumentärerna på WOW

Så klarar du Way Out West-helgen i Göteborg – 5 tips som underlättar

Way Out West-tips: Den bästa maten bortom Slottsskogen

14 av Göteborgs bästa uteserveringar och takterrasser

Ta en paus från festivalen – här är de 3 bästa herrmodebutikerna i Göteborg

10 tips – så packar du smartast inför semesterresan

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2018-08-09 15:37