Hoppa till innehåll

Så klarar du Way out west-helgen i Göteborg – 5 tips som underlättar

Joel Linde

Ska du till Göteborg och Way out west? Vi har svaren på alla dina logistiska bekymmer!

Till helgen transplanteras en betydande del av Stockholmskroppen (och andra delar av Sverige – SÅ KLART) till Göteborg och Slottsskogen, Yaki-Da och Bananpiren. Men det är som bekant inte alla som vet hur de ska handskas med de ständigt lurpassande spårvagnarna som kan gå till anfall när som helst, från vilket håll som helst, eller som förstår att det inte finns något som heter gratis parkering i Götet.

Därför har vi satt ihop en lista som löser upp alla dina logistiska huvudbryn under ditt besök i Göteborg.

1. Parkering

I Stockholm och många andra delar av landet är det gratis att parkera på kvällar och helger. Det gäller inte i Göteborg. Var beredd att betala cirka 15 kronor per timme, eller 80 kronor per dygn för parkering. Förbered dig gärna med att ladda ner den här appen så kommer allt bli mycket enklare. Här har du en karta över bra parkeringsplatser i stan, där du även kan se priset.

2. Hyra cykel

Cykel är ett ypperligt sätt att ta sig runt på i Göteborg. Och för Way out west-besökaren är 3-dagarskortet det bästa alternativet. Du betalar 25 kronor och får sen cykla hur många 30-minutersperioder som helst. Du betalar bara mer om du använder den längre perioder än så. Läs mer här.

3. Kollektivtrafik

Västtrafik styr över spårvagnarna och mycket annat i Göteborg. Men det finns en uppsjö av olika kort och zonbiljetter och är inte alltid lätt att veta vilken variant du behöver. För dig som bara vill röra dig inom staden passar 3-dagarskortet för 190 kronor bäst. Läs mer här. Ännu enklare blir det med den här appen.

4. Tälta

De flesta har väl någon vag uppfattning av vad allemansrätten innebär, men om du tänkt tälta i naturen vill du så klart vara säker. Får du tälta i Slottsskogen? Svaret är tyvärr nej. Läs mer om det här.

5. Bästa maten

Max hamburgare är som vanligt sponsor av Way out west och tar sina klimatpositiva burgare till festivalen. Utanför festivalområdet kan du testa dessa heta tips! Eller kika på vår lista över några av de härligaste uteserveringarna i Göteborg!

Ha en trevlig helg, långt där borta i väster!

Mer om Göteborg och Way out west:

10 mindre spelningar du inte vill missa på Way Out West

Way out west-tips: Den bästa maten bortom Slottsskogen

14 av Göteborgs bästa uteserveringar och takterrasser

Ta en paus från festivalen – här är de 3 bästa herrmodebutikerna i Göteborg

10 tips – så packar du smartast inför semesterresan

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.