Annons

Spelbolag bakom målvaktens pajbluff – nu tvingas han lämna laget

Målvakten Wayne Shaw blev en viral succé när han åt paj på avbytarbänken. Men nu har det visat sig att det var ett pr-trick och målvakten tvingas lämna klubben – något som inte gjort hans fans nöjda.

Nanna von Knorring
Spelbolag bakom målvaktens pajbluff – nu tvingas han lämna laget

Foto: BBC Sport

Under måndagens möte mellan Arsenal och Sutton United blev reservmålvakten Wayne Shaw en viral succé när han fotograferades med en paj i högsta hugg på avbytarbänken. Han ska dessutom ha besökt arenans bar i pausvilan. Målvakten hyllades på sociala medier, men snart visade sig att det rörde sig om ett pr-trick från målvaktens sida.

Annons

Ett spelbolag hade erbjudit ett spel där det gick att satsa pengar på att Wayne Shaw skulle äta paj under matchen. Målvakten har själv erkänt att han kände till spelet, men uppger att han själv inte satsade några pengar.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag tänkte att det skulle vara en kul grej. Vi hade gjort alla byten och låg under med 2-0. Jag fixade pajen i halvtid, förberedde allt och var redo att köra. Det var kött och potatis, säger Wayne Shaw enligt Daily Mail.

Tilltaget fick kritik av Sutton Uniteds tränare Paul Doswell och det engelska fotbollförbundet FA inledde en utredning kring händelsen.

Nu har Wayne Shaw tvingats lämna laget, uppger Sky News. Sutton United har bett Shaw att lämna klubben och han ska ha accepterat.

Många fans som uppskattade målvaktens tilltag trots att det rörde sig om ett pr-trick är inte nöjda med klubbens beslut. På Twitter har hashtaggen #piegate startats där flera fans utrycker sitt missnöje efter att Shaw tvingas lämna klubben och fortsätter hylla målvakten.

”Wayne Shaw är en legend!”, skriver en användare, medan en annan skriver: ”Om Suarez kan bita i en axel och behålla jobbet, då borde Shaw kunna bita i en paj”.

Det ligger något i det. 

Annons

Dela (42)
Tweeta

Annons


Laddar