Sportiga skorna som slåss om att bli vårens hetaste

Våren är inte bara sol, uteserveringar och pollenallergi. Det är också tiden för nya sneakers, och gärna sportiga sådana. Café har djupdykt bland begränsade upplagor och nya modeller för att lista vårens it-skor.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2016-04-21 08:48  |  Lästid: 3 minuter

Nike Air Presto Ultra Flyknit

Nike_Air_Presto_Ultra_Flyknit_1_original
Den 5 maj släpps den nya version av omåttligt populära Nike Air Presto Ultra, denna gång med flyknit-teknik. Under de 16 år som har gått sedan originalet presenterades har modellen kommit att stå som förebild för stora delar av sneakersmarknaden med dess strumpliknande passform. Om du vill bära ett par skor som blivit burna av löpare världen över, men också blivit utställda på konstmuseum så är det här skon för dig i sommar.

Nike The Kobe 11 FTB ”Black Mamba”

nike-kobe-11-ftb-black-mamba-01
Ingen som har sett Kobe Bryants sista minuter på en basketplan kan väl ha undvikit att få rysningar. Kobe hyllades av bland annat Jay Z, Kanye och David Beckham, men frågan är om inte den mest stilfulla hyllningen är den här från Nike. Som avslutning på Nikes ”Fade to Black”-kollektion där sammanlagt 13 sneakers har släppts för att fira Kobes långa karriär, är den svarta flyknit-skon en värdig hyllning till en stor idrottare.

Adidas EQT Running Guidance ’93

Pusha-T-x-adidas-Originals-EQT-Guidance-93-Black-Market-1

Pusha T är inte bara en stenhård Sverigeaktuell rappare och president för Kanye Wests skivbolag, han gör också sneakers. Den vita modellen med fiskfjällsliknande material (två referenser lika barnförbjudna som de flesta av hans raptexter) kompletterades i vintras av en svart dito som naturligtvis sålde slut direkt. För dig som inte råkar ha 400 dollar att lägga på Ebay så hintade Pusha nyligen om att två nya modeller är på väg. Var redo med kreditkortet!

Adidas NMD

adidas-originals-nmd-r1-pk-camo-pack-02-870x5801

Adidas nya modell NMD har snabbt blivit den nya it-skon på marknaden. Sedan dess release i december förra året har skon orsakat upplopp i Taiwan, nedringda butiker och kokande Ebay-servrar. Trots att skon inte är förknippad med någon kändis säljer NMD som smör överallt. Experterna säger att succén handlar om en blandning av Ultra Boost-tekniken och slick design, vi säger inte emot.

Muroexe Materia

muroexe-materia-0

Allt är inte bara Nike och Adidas. Spanska märket Muroexe släpper i vår en futuristisk modell som är lika minimalistisk som ett hus ritat av Le Corbusier. Modellen Materia är sydd i ett stycke med en enda söm och kommer i tre färger. Målet är att erbjuda en mix av komforten hos en sneaker, med elegansen hos en dressad finsko.

New Balance Zante Generate

3dp_newBalance_ZanteGenerate_running-e1460460421333

New Balance kanske inte är märket du först tänker på när man pratar om framtidens teknik. Men faktum är att denna modell är den kanske mest futuristiska på marknaden. Zante Generate är nämligen namnet på den sko som är den första 3D-printade sneakern att bli tillgänglig för allmänheten. Dock ska sägas att skon släpptes i endast 44 exemplar i fredags för att fira märkets ägare Jim Davis och hans 44 år som ägare av Boston-företaget, så om du vill äga en bit av framtiden får du krossa sparbössan.

Har vi missat någon modell? Kommentera på Cafés Facebooksida!

[socializer-facebooklikeshare href="https://www.facebook.com/tidningencafe/" layout="standard" action="like" showfaces="false" share="false" width="320”]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:59