Hoppa till innehåll

Höstens nya fotbollsskor ska skjuta hem CL-titeln till världslagen

Olle Arnell

Cristiano Ronaldo och Eden Hazard har båda siktet inställt på att skjuta hem CL-titeln till sina klubbar, och de ska göra det i personligt designade superskor.

Höstsäsongen är igång och förutom att alla de stora europeiska ligorna har dragit igång är även Champions League-gruppspelet inlett. Senast under tisdagen den här veckan gjorde Cristiano Ronaldo två pytsar i 3-1-segern mot Dortmund och därmed har han gjort 411 mål på 400 matcher för klubben – alltså över ett mål per match.

Skofabrikanterna vill gärna ta åt sig en del av äran för fotbollsspelarnas succé, och frågan är om det inte är rättmätigt med tanke på den avancerade teknik som finns i dagens modeller. De största stjärnorna får specialgjorda skor anpassade efter just deras behov, och de tre hetaste nyheterna i höst kommer från jättarna Nike och Adidas.

Eden Hazard spelar i skorna som lika gärna skulle kunna vara ett stridsflygplan om man bara går på namnet: Nike Mercurial Ultra Flyknit Vapor.

Chelseastjärnan som spelat i olika modeller av Nike Mercurial är tillbaka från sin vristskada och i år siktar han på att ta ytterligare ett steg i karriären.

– Jag vill vinna många titlar och kanske till och med Ballon d´Or. Det vore fantastiskt!

Nike Mercurial Ultra Flyknit Vapor finns i 4 000 par och säljs på Nike.com och hos utvalda återförsäljare.

Adidas Predator Precision är den andra ledande skofabrikörens supersko som är en nyversion av skon som bland andra Zinedine Zidane, Steven Gerrard och David Beckham spelade i. Den nya modellen har märkets senaste teknologi men har fått behålla det exakta utseendet, samma designdetaljer och samma färgschema som skon som först gången kom 2002.

Adidas Predator Precision kostar 3 499 kronor och finns på Adidas.com och hos utvalda återförsäljare

Cristiano Ronaldo gjorde mål i sin första match i Real Madrid, och sedan har det bara fortsatt. Han har La Liga-rekordet i att uppnå både 50, 150, 200 och 250 gjorda mål på kortast tid. Och hans totala målsnitt i klubben är smått osannolika över ett mål per match.

Ronaldo spelar i Nike Mercurial och till höstsäsongen har han fått ett par alldeles egna skor, det femte paret i ordningen, som därför heter Chapter 5: Cut to Brilliance. Grafiken kring skon är baserad på en diamant, och nog ser klubben sin stjärna som just en sådan, om liknelsen tillåts.

Chapter 5: Cut to Brilliance finns tillgängliga via Nike.com från och med den 29 september.

Mer fotboll från Café!

Stor genomgång: Premier Leagues mest hårresande elva genom tiderna – håller du med?

Snart kommer FIFA 18: Här är Allsvenskans 10 bästa spelare på FIFA 18

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.