Spotify plockar bort Neil Young efter protest mot Joe Rogan

Nil young och Joe rogan

Neil Youngs musik försvinner från plattformen efter rocklegendarens ultimatum.

Robin Åberg | Foto: Getty  |  Publicerad 2022-01-27 12:26  |  Lästid: < 1 minuter

Häromdagen publicerade Neil Young ett nu nedplockat brev på sin hemsida där han skrev att Spotify kan ”ha Young eller Rogan, inte båda”. Detta eftersom den kanadensiska rockveteranen menar att Joe Rogan i sin podcast sprider desinformation kring vaccin mot covid-19.

”Jag insåg att jag inte kunde fortsätta stödja Spotifys livshotande misinformation till det musikälskande folket”, sa Young i ett uttalande.

Föga förvånande valde Spotify att fimpa Young och behålla Rogan på plattformen, vars podcast The Joe Rogan Experience Spotify köpte rättigheterna för i en affär värd 900 miljoner kronor 2020.

Enligt nyhetsbyrån AP säger företaget i ett uttalande att de beklagar Youngs beslut men att de ”hoppas kunna välkomna honom tillbaka snart.”

Neil Young har enligt Spotifys egen statistik haft sex miljoner lyssnare på plattformen den senaste månaden vilket enligt Young utgör 60 procent av hans totala streams. Just nu finns endast ett fåtal av Youngs låtar kvar på Spotify. Den som vill lyssna på Young får istället söka sig till andra streamingtjänster, där man även kan lyssna i bättre ljudkvalitet vilket tidigare varit en hjärtefråga för Young.

Joe Rogan. Foto:Getty

Podcasten The Joe Rogan Experience gästades förra månaden av Dr. Robert Malone som blivit ett stort namn hos vaccinmotståndare. Malone har tidigare blivit avstängd från Twitter för att ha spridit felaktig information om covid-19.

I ett uttalande säger Spotify att de har en detaljerad innehållspolicy och har tagit ned över 20 000 podcastavsnitt kopplade till covid-19 sedan starten av pandemin.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-01-27 12:26