Stefan Löfven sa samma sak 17 gånger – nytt rekord?

Politk kan vara jättespännande och roligt. Men politik kan ibland kännas som att en gammal man säger samma sak om och om igen. Som i dag.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2016-04-18 13:19  |  Lästid: < 1 minuter

Stefan Löfven klev under måndagen upp på podiet för att berätta att ministern Mehmet Kaplan avgår ur regeringen efter att ha tabbat sig på en middag.

Läs mer om middagen och efterspelet på Björn Werners blogg här

”En samlad bedömning” ligger bakom beslutet att statsministern beviljar Kaplans ansökan om entledigande, säger Löfven.

Det var han tydlig med.

Faktum är att han säger ”samlad bedömning” hela sju gånger under presskonferensen. Löfven lyckas därutöver säga ordet bedömning 9 gånger och ”samlad” en gång. Totalt 17 gånger återkom statsministern till sitt inövade svar på frågan om varför bostadsminister nu avgår.

När Expressens politikreporter Niklas Svensson får nog och rimligt undrar ”VAD i den samlade bedömningen är allvarligast?” svarar Stefan Löfven:

– Det är den samlade bedömningen.

Veteranen K-G Bergström undrar rutinerat hur i hela världen en människa som suttit på middag med fascister och likställt israeler med nazister kan få en plats i regeringen. Sådant måste väl kollas, trots allt. Då är dock Stefan Löfvens svar glasklart.

– Kanske inte allting alltid kommer fram, säger statsministern.

Eftersom alla som sänder de här presskonferenserna ligger kvar i direktsändning måste vi be om att få återkomma med ett klipp som går att bädda in. Håll till godo med detta tills vidare:

Bild på startsidan från SVT:s direktsändning. 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-31 16:43