Stefan Löfven har ett genialt pizzaknep vi alla borde ta efter

Alla som inte har en pizzeria i samma hus man bor i har varit med om att pizzan kallnat på vägen hem, men Stefan Löfven har lösningen för alla som inte vill äta pizzan kall.

Olle Arnell | Foto: IBL  |  Publicerad 2017-10-17 15:30  |  Lästid: < 1 minuter

Alla vi som inte har favoritpizzerian runt knuten har svurit när vi kommit hem med kartongen och mötts av en ljummen pizza som vi tänkt avnjuta till det nya avsnittet av den där serien. Värmen har försvunnit på vägen hem och inget av alternativen att äta den ljummen eller behöva micra middagen bit för bit är särskilt tilltalande. Men statsministern har en lösning på detta.

Statsministern i pizza-kö under ett besök på Blekinge flygfottilj i somras.

När Löfven inte bor i Sagerska huset i Stockholm, utan är hemma i bostaden i Sörvåge utanför Örnsköldsvik och pizzasuget tränger på behöver han åka 20 minuter för att få tag i en pizza. För att den inte ska kallna på vägen hem brukar han därför be pizzerian att bara grädda pizzan till hälften. När han sedan kommer hem ställer han in den i ugnen i några minuter till och så har han löst både problemet med att behöva äta kall mat och att behöva springa fram och tillbaka till micron.

– Då spelar det ingen roll att det är en bit att köra pizzorna. När vi kommer hem med maten så åker den in i ugnen – och sedan är att det bara att äta dem, varma och goda, säger Stefan Löfven, till Allehanda.

Enkel lösning på ett stort (nåja) problem. Tack för tipset, Stefan!

Läs vår stora intervju med Stefan Löfven här >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 14:59