Annons
Annons

Den 5 maj är det jobba hemifrån-dagen och allt fler människor väljer den bekväma lösningen att sitta på sin kammare och jobba. Så även världens mest kända vetenskapsman. Stephen Hawking blir den första att jobba hemifrån genom att bli ett hologram i realtid!

* * *

I dag är det tydligen jobba hemifrån-dagen! Allting ska ha en dag och så även det populära fenomenet att arbeta från sitt eget köksbord. Ungefär var tionde arbetar hemifrån minst en dag i veckan och enligt Statistiska Centralbyrån erbjuder en majoritet av företagen sina anställda att jobba hemifrån minst en halv dag i veckan. Men det är inte alla som har möjligheten att slippa dyka upp på jobbet och det är ännu färre som kan göra Hawking-lösningen. Nämligen live-streama sin fysiska kropp genom den digitala cyberrymden och uppenbara sig som ett hologram.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Från hemmet i Cambridge överfördes hans kropp till ett fullsatt operahus i Sydney där han höll en föreläsning om att människan måste leta sig ut i rymden för att överleva de närmsta 1000 åren. Han hade gärna haft föreläsningen i kött och blod – men att bli den första att jobba hemifrån i form av ett live-hologram blev för lockande, till och med för Stephen Hawking.

giffy

Se hela föreläsningen här:

Erik Lejdelin

* * *

Läs mer!

Ryan Goslings fina hyllning till Vine-geniet

16 inredningsprylar som får folk att tvivla på din goda smak

Jonas Cramby: Därför har knubbiga killar med ”pappakropp” det roligare

Annons

Dela (4)
Tweeta

Annons


Laddar