Svenska pingisjätten släpper tennisracketar

Stigas nya tennisracket.

Klassiska märket STIGA är främst förknippat med bordtennis. Nu breddar man racketportföljen med tre tennisracketar.

Joakim Almén | Foto: STIGA Sports  |  Publicerad 2023-09-04 14:44  |  Lästid: < 1 minuter

Vad skulle du svara om Sifo ringde och frågade vad du främst associerar med STIGA – pingis, snowracers eller gräsklippare? För Café är det självklara svaret pingis.

STIGA startades i Tranås, men håller numer till i Eskilstuna, och har sedan 1944 tillverkat pingisracketar, gummin och bordtennisbord och världsspelare från Stellan Bengtsson till Truls Möregårdh (med sitt sexkantiga racket) har använt racketar från STIGA.

Förra veckan meddelade outdoor- och tennisjätten Tretorn att de ger sig in på padelmarknaden genom att släppa bollar och racketar. Nu är det en annan svensk racketgigants tur att ge sig in på nytt racketterritorium. I ett första steg lanserar STIGA tre olika tenniracketar: STIGA Supreme, STIGA Supreme Light Weight och STIGA Supreme 26 JR.

Det är faktiskt inte första gången STIGA doppar pingistårna inom tennisen. Redan på 1970-talet spelade, enligt John Bandstigen, produktchef på STIGA Sports, den då mycket lovande Mats Wilander med ett racket från STIGA.

STIGA Sports om sina nya tennisracketar:

Supreme

”Riktar sig till avancerade spelare. Fartorienterat racket för den vane motionären eller tävlingsspelaren. Generös sweetspot. Skön komfort. Unikt kolfiber.”

Supreme LW (Light Weight)

”Ett lättare fartracket i STIGAs klassiska, avskalade design – för damspelaren eller junioren som vill spela med ett lättmanövrerat fullängdsracket.”

Supreme 26 JR

”Juniorracket med fokus på fart och kontroll för den yngre spelaren som vill utveckla sitt spel. 100 % kolfiber och generös sweetspot.”

STIGA Sports nya tennisracketar finns tillgängliga för förköp från 15 september via stigasports.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-06 09:34