Hoppa till innehåll

Var hittar du en mäktig militärjacka och vilken sportklocka är snyggast? – Daniel Lindström reder ut

Klocka, Militärjacka och Daniel Lindström

Varje månad svarar Cafés modechef Daniel Lindström på läsarfrågor. Den här gången tipsar Lindström om snygga retrosneakers för sommaren, moderiktiga rugbytröjor och resekit för kostymer.

Snyggaste retroskon?

Fråga: Hur ser vårens snyggaste sneakers ut? Vilka modeller är trendigast – tennis, basket eller retro? /Erik Sjösten

Svar: De flesta varumärken satsar mycket på retro running, löparskor från 90-talet. Jag gillar danska Wood Woods samarbete med japanska Mizuno och modellen Wave Rider 10. Inget att springa i, men snygg till ett par shorts i sommar.

Svida om till kritstreck?

Fråga: Vad tycker du om kritstrecksrandiga kostymer? Är det något man använder i Sverige? /Adam Bohlin

Svar: Användningsområdet för en kritstrecksrandig kostym är så klart mer begränsat än för en enfärgad svart eller grå dito. Randen signalerar business och Wall Street, så jobbar du med finanser finns inget att tveka om. Oscar Jacobson har en fin kritstrecksrandig kostym i vår som heter ”Ferry”.

Vilken vårtröja väljer jag?

Fråga: Vad är mest rätt i vår – piké, rugbytröja eller overshirt? Jag vill ha nåt som funkar varje dag. /Simon Pålsson

Svar: Både rugbytröjan och pikén har en stark revival just nu. Rugbytröjan är kul, för den har ofta mycket färg och känns sportig. Mest nytta har du nog dock av en bra overshirt.

Bästa väskan att cykla med?

Fråga: Jag är en cykelpendlare som är stilintresserad men saknar en bra jobbväska för småprylar. Har du något bra tips? /Hannes Källman

Svar: Den mest praktiska väskan om du cyklar är så klart en ryggsäck. Är du på jakt efter något annat rekommenderar jag så kallad messenger bag, en axelremsväska i nylon eller skinn som rymmer det viktigaste.

Bästa måttsydda skjortan? 

Fråga: Ni tipsar ofta om att måttsy kostymer och fördelarna med detta. Men hur är det egentligen med skjortor? Är det värt pengarna? /Jonas Lund

Svar: Jag vill rekommendera Shirtonomy.se som gör måttbeställda skjortor av kvalitetstyger till ett bra pris. Passformen blir så klart mycket bättre om skjortan sys efter din kropp.

Mäktigaste militärjackan? 

Fråga: Jag har letat med ljus och lykta i butikerna efter en grön militärjacka men hittar ingen jag gillar. Vill helst att den ska se lite sliten ut. Har du nåt bra tips? /Kristian Holmgren

Svar: De snyggaste militärplaggen måste man leta efter i välsorterade vintage­butiken. Då har de ofta en fin patina och ett helt annat uttryck än om de är nya. Hör dig för hos till exempel Herr Judit i Stockholm, de är duktiga på den här typen av plagg. 

Hur reser jag med min kostym?

Fråga: Jag reser mycket i mitt arbete men vill helst inte sitta i kostym på flyg och tåg. Vilket är det bästa och snyggaste sättet att transportera sin kostym? Just nu använder jag ett enkelt fodral från Tiger. /Erik Karlström

Svar: Du behöver en riktig resegarde­rob. Jag föreslår ”The Suit Carrier Holdall” från brittiska Bennett Winch. Weekendbag och kostymfodral i ett. Genialt.

Snyggaste sportklockan?

Fråga: Vilken är den allra snyggaste kronograf du vet? Funderar på att köpa ny klocka som är välgjord men sportig i stilen. /Kalle Högberg

Svar: Min favorit är IWC Aquatimer, speciellt jubileumsmodellen som kom ut för tre år sedan. Liverpools Jürgen Klopp har en sådan runt handleden, liksom 49 andra personer i världen …


För att skicka in frågor till Daniel, skriv ett mejl till daniel.lindstrom@cafe.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.