Hoppa till innehåll

Stockholms Bränneri flyttar ut i skärgården i sommar

Stockholms Bränneri meddelar nu att man stänger sin bar Brännerian på Södermalm. Lyckligtvis bara tillfälligt och av en god anledning.

Brännerian stänger tillfälligt hemmabaren på Södermalm en kortare period under sommaren, för att istället flytta ut till Stockholms skärgård. Närmare bestämt ute på Gällnö Krog från den 18 till 28 juli.

Stockholms Bränneri har tidigare gästspelat ute på ön under enstaka kvällar men berättar att man tillsammans med Gällnö nu kände att det var dags att fördjupa samarbetet. Södermalmsdestilleriet tar förstås med sig dryckesexpertisen till samarbetet och på matmenyn i skärgården märker vi av ett starkt fokus på grillat och färska råvaror som är i säsong. Då särskilt grönsaker och mat med mycket inspiration från Medelhavet.

Man tar sig ut med egen båt eller med båt från Strömkajen eller Strandvägen som tar mellan 1,5 – 2 timmar. Tillåter vädret är för övrigt en rekommendation att stanna kvar över natt på Gällnö Vandrarhem eller med eget tält.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.