Stockholms bränneri släpper glögg-ish: ”Mer glögg än vår tidigare glögg”

Stockholms bränneris Winter Negroni

4 november släpper Stockholms bränneri sin årliga julsprit. Efter förra årets Gin & Tonic-glögg släpper man i år en Negroni, som enligt bränneriet själva ”inte är en glögg, men mer glögg än vår tidigare glögg”.

Joakim Almén | Foto: Petter Bäcklund  |  Publicerad 2020-10-29 13:42  |  Lästid: 2 minuter

GT-glöggen har blivit en mysig jultradition för oss som uppskattar en gin-tweakad variant av den traditionella juldrycken. Senaste åren har Stockholms bränneri precis som Swedish Tonics släppt en populär GT-glögg som beställs via Systembolagets beställningssortiment. Swedish Tonics upprepar fjolårssuccén med att återigen ge ut en GT-glögg, den här gången med ett ”förfinat recept”.

Stockholms bränneri väljer i år att förnya sig: bort med Gin & Tonic-glöggen och in med en färdigbuteljerad Negroni som de valt att kalla för Winter Negroni, och som enligt en av Stockholms bränneris grundare, Anna Wikne ”inte är en glögg, men mer glögg än vår tidigare glögg”. Förvirrande? Något. Kul? Ganska, ändå.

Stockholms bränneri menar att de med glögg-Negronin kommer närmre vad en klassisk glögg innebär med värmande smaktoner, julkryddor och sötma, som här, som det heter, gifter sig med Negronins djupa smak och balanserade bitterhet.

Bränneriet själva smakdeklarerar Winter Negroni som: ”En säsongsprodukt som utgår från Stockholms Bränneri Dry Gin tillsammans med Stockholms Aperitif – Röd som kryddas upp med klassiska julkryddor såsom kryddnejlika, kardemumma, apelsin och kanel. Till det adderas djupa toner från en kallpressad körsbärs- och svartvinbärsmust som ger den färdigbuteljerade drinken sin viskositet och stora smak. De bittra elementen utgörs av rönnbär, gentiana och malört som avslutningsvis balanserar drinkens smakupplevelse.”

Negronin är ekologisk, går att dricka på is eller som en varm glögg och produceras som alla bränneriets produkter på Södermalm i Stockholm.

Beställningen av Stockholms bränneris Winter Negroni görs från 10.00 den 4 november direkt på Systembolagets hemsida och kan levereras till samtliga systembolagsbutiker i Sverige. En flaska á 50 milliliter kostar 192 kronor och har en alkoholhalt på 22 %.

Drinkrecept: Jul-Negroni

En servering:

  • 5 cl Winter Negroni
  • Lönnsirap
  • Färskriven muskotnöt

Gör så här:

Rör i en tesked lönnsirap i 5 cl värmd Winter Negroni. Riv muskotnöt över vid servering.

10 serveringar (en flaska):

  • 1 flaska Winter Negroni
  • Drygt 3 msk lönnsirap
  • Färskriven muskotnöt

Gör så här:

Rör i lönnsirapen i Winter Negronin under uppvärmning i kastrull. Riv muskot över efter servering i passande glas.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-10-29 13:55