Stockholms Bränneri släpper vodka inspirerad av svensk brännvinstradition

Stockholms Bränneri Vodka.

Café-favoriten utvidgar sortimentet med en ny spritsort.

Joakim Almén | Foto: Petter Bäcklund  |  Publicerad 2024-03-20 09:04  |  Lästid: < 1 minuter

Ginspecialisten Stockholms Bränneri har numer många olika typer av dryckesstänk på strängarna på sin spritdränkta lyra. Förutom flera olika sorters gin erbjuder man bland annat aperitiferna Röd och Svart, en variant på Negroni, Martini och färdigmixade cocktails på burk.

Nu släpper det populära destilleriet beläget på Södermalm sin första vodka, tydligt namngiven till Stockholms Bränneri Vodka. Vodkan är inspirerad av svenska brännvinstraditionen, där man tagit vara på det historiska arvet och kombinerat det med en ”fri och nyfiken syn på destillering och smakutforskning”.

Stockholms Bränneri beskriver smaken som ”len och samtidigt karaktärsfull, baserad på etanol av ekologiskt höstvete från Västgötaslätten som sedan försiktigt omdestilleras i Stockholms Bränneris kopparpannor på Södermalm ihop med en mycket liten, väl avvägd, mängd ljung, långpeppar och citronskal. Inget förutom vatten tillsätts efter destillering.”

Stockholms Bränneri Vodka i släpps 20 mars i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 8510302. Flaskan kommer i destilleriets patenterade medicinflaskor, rymmer 500 ml och kostar 245 kronor.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-03-25 16:50