Hoppa till innehåll

Åreng: Goda och prisvärda drycker att ge bort när saldot är som lägst

Frilagd Emil Åreng över tre spritflaskor.
Emil Årengs blogg.
Emil Åreng

Nytt år, nya möjligheter och inga pengar. Vad ger man bort till familjemedlemmen eller nära vännen som råkar vara så ofin att den fyller år i januari? Cafés dryckesredaktör Emil Åreng vet.

Tänk er att ännu ett år vakna upp efter julfirande och nyårsfester med lite för mycket pengar kvar som bara ”Men hur jävla sopig är man inte som inte lyckas spendera allt?” Tänk dig att känna så varenda januari.

Men så är ju såklart inte fallet men ändå är det någon jävel i familjen eller nära vän som ska fylla år i januari som har samma spritbehov som en annan. Vad ska man ge den personen då när man inte har en krona kvar? Här kommer tre grejer för dig som bränt allt men ändå vill ge bort något bättre än hembränt i present.

Valkyria Kurbits

271 kr. Nr 31699

Gänget på Valkyria är kända för sin Absinthe men jag tycker deras Kurbits är fenomenal. Har en härlig ton av örtighet från både mynta och myrten (tänk blommigt) som gör att det blir en härlig örtig sprit som passar fenomenalt att blanda i cocktails med gin. Funkar såklart på egen hand när du vill vara dig själv för en stund. Namnet Valkyria Kurbits låter också som en helt suverän boss i Drakar & Demoner där du är någon slags vansinnig kvinnlig vampyr med samma dialekt som Jocke Almén (Big Digital Boss på Café) och en blodtörstande dalahäst på sidan om som ingen lyckas ta ner på jorden!

Stockholms Bränneri Winter Negroni

200 kr. Nr 87404

Kanske problematiken med just denna sprit är att folk tror att den enbart går att dricka till jul men vi måste ju också förstå att vintern är bra mycket mer än bara december månad. Nu är det fanimej -30 här uppe i norr och att värma upp en Winter Negroni från Stockholm är de bästa tipset om du har slut på O’boy hemma. Oavsett så är det ett en ultimat present för dig som vill ”stajla” (som kidsen i Stockholm säger) till en kompis som behöver något värmande.

Nordmarkens Aqvavit

268 kr. Nr 31008

Vet inte hur många gånger folk säger Årjäng till mig i efternamn men det har jag inget emot, särskilt inte eftersom fenomenala Nordmarkens Destilleri kommer därifrån. De gör allt från rom till whisky men det jag fastnat för är deras Aqvavit, klassisk i sina smaker men som allt de gör så dundrar de i lite mer än som är brukligt – och mig övertygar de åtminstone. Gott som det är såklart, men fenomenalt att göra lite mer syrliga cocktails på. För 268 kronor är de ett riktigt kap, ett nordkap… Ok, jag hittar ut själv.

Här hittar du fler dryckestips från Emil Åreng.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.