Här är låtarna som svenskarna helst festar till på svensexan

Spotify har sammanställt en lista över vilka låtar som svenska män oftast lyssnar på när det vankas svensexa, och den är minst sagt ganska förutsägbar.

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2017-05-08 16:50  |  Lästid: < 1 minuter
Slash och Rocky har minst en gemensam nämnare: svenska mäns svensexor. Foto: IBL

Vad har Iron Maiden, Nirvana, Guns N’ Roses och Haddaway gemensamt? Samtliga nådde stora framgångar under 80- och 90-talet, jobbar med tydliga basgångar och har levererat minst en superdänga som varenda människa kan texten till.

Men framför allt finns samtliga med på listan över vilken musik svenskarna helst lyssnar på under sina svensexor. Förutsägbart? Ja. Testosteronigt? Givetvis. Skrål-vänligt? Oerhört.

Svenskarnas måste-låt nummer 1 på svensexan är Journeys Don’t Stop Believin’, men det är ändå Guns N’ Roses som dominerar topplistan med hela tre låtar: Sweet Child O’Mine, Paradise City och Welcome to the Jungle. Självklart är även Rocky-dängan Eye of the Tiger med på ett hörn.

För att komma fram till vilka låtar som mest frekvent förekommer på svensexorna har Spotify kartlagt fler än 18 000 svenska spellistor med temat möhippa/svensexa. På möhipporna i Sverige är det Beyoncé som dominerar, men två låtar förekommer på såväl brudens som brudgummens sista fest som ogift, nämligen Highway man och tidigare nämnda Don't Stop Believin'.

10 mest populära låtarna på svenska svensexor:

Är du i fejd med att planera en svensexa? Här är 9 aktiviteter som du borde stryka från agendan redan nu.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:08