Annons

folk

Författarduon Jimmy Lindgren och Peter Lindmark lanserar snart Sveriges nya actionhjälte Nicholas Warg i bokform. 

Men duon har en riktigt tung bakgrund i svensk film bakom sig med Rånarna, Exit, Johan Falk och en kommande Hamiltonfilm på sina samveten. 

Annons

För Café listar Lindgren och Lindmark ett gäng snutrullar som många missat. 

 

* * *

 

folk

Graven (serie)

”En inte direkt underskattad kriminalserie, men många har tyvärr missat den. Så den är värd att leta upp”, säger Jimmy Lindgren.

 

2

Sista Kontraktet

”En polisfilm som många har blandade uppfattningar om är i Sista Kontraktet av Kjell Sundvall. Jag gillar den mycket. Den är spännande och väcker tankar om ett av våra stora nationella trauman som är omöjligt att släppa. Ovissheten om vem som mördade Palme kommer vi nog tyvärr alltid få leva med”, säger Jimmy Lindgren.

 

2

Roseanna

”Jag såg Roseanna med en kompis och hans son i sena tonåren. Det är en av de tidiga Beck-filmerna där Gösta Ekman spelade Martin Beck. Min kompis tonårsson tyckte att den var seg och han underskattade den så pass att han lämnade halvvägs in. Roseanna funkar fortfarande väldigt bra. Spännande och bitvis lite läskig. Gösta Ekman som Beck och Rolf Lassgård som Gunvald är väldigt bra”, säger Jimmy Lindgren.

 

q

Vålnaden

Vålnaden i säsong 2 av Wallander är en av de mer spännande och välgjorda. Den håller dig fängslad från början till slut. Per Morberg får göra det han är bra på och är en stor del av behållningen”, säger Jimmy Lindgren.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

Bonus!

filmer
Bortglömda godbitar: Underskattade av dagens publik är Jägarna, Mannen på taket och Mannen från Mallorca. Och kanske framförallt, en favorit hos oss båda, I lagens namn, säger Jimmy Lindgren.
Berättat för: Jonas Terning

 

* * *

 

Annons

Dela (8)
Tweeta

Annons


Laddar