Svenska Urbanista lanserar världens första självladdande trådlösa hörlurar

Urbanistas trådlösa hörlursmodell Los Angeles

Varje timme som tillbringas utomhus ger minst två timmars speltid. Ju soligare väder, desto bättre men även väl upplysta rum eller kontor gör susen för Urbanistas nya hörlursinnovation.

Joel Ågren | Foto: Urbanista  |  Publicerad 2021-04-15 10:23  |  Lästid: 2 minuter

Det ser ljust ut för svenska livsstil- och ljudvarumärket Urbanista som, något oväntat, bjuder på en av årets mest innovativa tekniknyheter: ett par solcellsdrivna hörlurar med oändlig (!) speltid.

Lurarna går under det solsäkra namnet Los Angeles och är världens första självförsörjande trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering. Med hjälp av solcellsmaterialet Powerfoyle, utvecklat av svenska innovationsföretaget Exeger, omvandlar Los Angeles alla former av ljus, utomhus såväl som inomhus, till elektronisk energi – för en oavbruten ljudupplevelse.

Varje timme som tillbringas utomhus ger minst två timmars speltid. Ju soligare väder desto bättre, men även väl upplysta rum eller kontor gör susen. När lurarna inte används placeras de med fördel vid ett fönster för att addera ytterligare en timmes speltid.

– Detta är början på en revolution inom konsumentelektronik. När användare väl upplever friheten med oändlig energi finns det ingen anledning att gå tillbaka till att koppla in en USB-laddare till vägguttaget, säger Giovanni Fili, vd på Exeger.

Utöver den nydanande självladdningsfunktionen så bjuder lurarna på sedvanliga premiumhörlursfunktioner som aktiv brusreducering, Ambient Sound Mode, som släpper igenom viktiga ljud i omgivningen, och en on-ear-upptäckningsfunktion som pausar ljudet när hörlurarna tas bort och startar igång ljudet när de sätts tillbaka på plats. Los Angeles, som är kompatibel med iOS, Android och Windows, kommer i Midnight Black och en ännu ej utannonserad färg, kostar 1 999 kronor och finns i butik från juni.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2021-04-15 10:24