Svenskarna har skapat världens exklusivaste glögg

Vill du komma över en av flaskorna med världens mest exklusiva glögg? Då gäller det att vara helt sjukt snabb.

Jonas Strandberg  |  Publicerad 2022-11-18 13:33  |  Lästid: < 1 minuter

För den som vill höja advent- och julfirandet ett par rejäla nivåer kommer här goda nyheter. Nu presenterar nämligen Svenska Kocklandslaget, vinmakaren Lars Torstenson och Tegnér & Son en lika exklusiv som limiterad glögg.

Teamet har använt ett av världens finaste slottsviner, ett Grand Cru från Bordeaux, vilket smaksatts av Kocklandslags-coachen Marie Skogström, med bland annat svenskodlad saffran från Österlen. Resultatet är buteljerat i fem glasflaskor som är handblåsta av ett konstnärskollektiv i Gustavsberg.

Foto: Tegnér & Son

Pontus Tegnér kommenterar satsningen:

"Att få arbeta med så talangfulla människor och utmana oss att skapa något som aldrig gjorts förut är en ynnest för en glöggentusiast. Glögg är ju trots allt ett smaksatt vin, så att nu testa ett av världens bästa viner och få ett sådant här resultat visar verkligen att glögg är en kvalitetsdryck."

Vem som helst av Sveriges alla glöggentusiaster har möjlighet att komma över glöggen inför den stundande julen. Med lite skicklighet och tur så kommer en lycklig julfirare att kunna klicka hem en av de fem flaskorna via Systembolaget. Datum för släpp är den 7 December 2022 och priset den unika flaskan är 399 kr.

För den som hellre undviker att förlita sig på tur kommer även en flaska finnas tillgänglig för servering per centiliter på Operakällaren. Även här gäller det dock att vara snabb, när flaskan är slut är så även chansen att provsmaka.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2022-11-22 20:44