Hoppa till innehåll

Svenske skräckmästaren gör film av hyllat tv-spel

När Until Dawn släpptes 2015 blev spelet överöst av goda betyg, både från kritiker och spelare. Nu ska den blodiga fjällsemestern äntligen bli långfilm i händerna på David F Sandberg.

David F Sandberg uppmärksammades stort när hans briljanta kortfilm Lights Out blev en fullfjädrad långfilmsskräckis. Detta följde han upp med Annabelle Creation, som än idag får räknas till en av de absolut bästa filmerna i Conjuring-serien. Efter en utflykt till superhjältegenren med Shazam återvänder han nu äntligen till sina rötter: skräcken.

The Hollywood Reporter rapporterar nämligen att Sandberg blivit handplockad som regissör till den kommande filmatiseringen av det populära spelet Until Dawn. För den som missat denna pärla är det ett skräckspel med vänner i fjällstugemiljö som blev särskilt omskrivet då det hade formen av en interaktiv film.

David F. Sandberg. Foto: Getty Images.

I Until Dawn kunde spelaren välja hur karaktärerna skulle agera socialt i olika situationer och alla val påverkade vilka spår berättelsen tog. Bortsett från den gimmicken var kärnan riktigt solid, klassisk slasherskräck. Det finns med andra ord en riktigt god grund att stå på.

Hittills är produktionsbolaget väldigt hemlighetsfulla kring filmens handling, men de beskriver satsningen som ”ett barnförbjudet kärleksbrev till skräckgengren”, vilket låter som en god ambition. Så vi håller helt enkelt tummarna.

Se trailern för spelversionen av Until Dawn:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.