Svensken som fångat alla Pokémons tipsar: “Prata med andra Pokémon Go-spelare”

Alexander D-Rosso har fångat alla Pokémons som går och delar med sig av ett flertal tips om hur man bär sig åt.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-08-05 13:58  |  Lästid: 2 minuter

I måndags skrev många tidningar att Alexander D’Rosso blev första svensk att fånga samtliga Pokémons som finns i Europa. Dagen efter kom motstridiga uppgifter som istället menade att Jonas Lilja var först. Oavsett hur det är med den saken så har Alexander D’Rosso fångat alla Pokémons – vilket bara det är en bedrift.

Café kontaktade honom och frågade om hans bästa tips till oss andra som inte lyckats fånga alla ännu, eller kanske ännu inte vågat ladda ned appen med rädslan för att all vår fritid ska slukas av små hoppande monster.

Hur många dagar tog det från att du började spela till att du hade samlat alla?

– Från dagen jag startade tog det 15 dagar att samla ihop alla 142 Pokémons som går att fånga i Europa

Spenderade du hela semestern på att jaga Pokémons?

– Jag jobbar som DJ & Producent och jag hade precis skrivit klart min senaste EP vilket innebar att jag hade rätt mycket fritid. Jag hade redan planer på att träna mycket under den här perioden så det passade mig utmärkt att spela spelet samtidigt. Det blev väldigt många timmar per dag så man kan väl nästan säga att det blev en heltidssyssla, haha.

Fick du prioritera bort något annat för att hinna med att fånga dem alla?

– Jag hade redan typ ”semester” och hade tänkt ägna mycket tid åt träning. Samtidigt släpptes då Pokémon Go som blev en perfekt anledning för mig att vilja gå ut och röra på mig ännu mer!

Använde du något ”fusk” för att kläcka äggen snabbare?

– Nej det gjorde jag inte men jag spenderade däremot ca 400 kr på spelet vilket gjorde att jag kunde ha flera Incubators på samma gång. På det sättet så kunde jag kläcka ett flertal ägg varje dag.

Idag (torsdag) åker du runt på ett tåg och guidear andra Pokémonspelare i Stockholm. Förväntar du dig fler liknande gig i framtiden?

– Jag har fått en hel del förfrågningar på olika evenemang och jag tycker det är rätt kul att spelet har fått sån stor mediahype. Jag tar det lite som de kommer men att köra lite gigs är alltid kul! Dock så har jag ju min musikkarriär i fokus så det kanske inte blir allt för mycket Pokémon i framtiden.

Vilka är dina bästa tips till oss andra Pokémon-spelare?

– Om man är ute efter att fånga så många som möjligt så bör man försöka ta sig runt på flera olika ställen och även höra sig för med andra spelare vart dom har hittat sina rare Pokémons. Men det bästa tipset är nog att försöka se spelet som en bra chans att gå ut att röra på sig, få den vardagliga motionen som många saknar och även att vara social och inte bara titta ner i telefonen. Man kan t.ex. samla ett gäng polare och köra en vända tillsammans, meningen är ju ändå att man ska ha kul!

Till sist, vilken är din favoritpokémon?

– Min favoritpokémon är Alakazam, jag tycker han är svincool och det har jag gjort sen barnsben då jag spelade det första Pokémonspelet som kom ut. Han utför magiska trick och kan teleportera sig. Hur ballt är inte det, haha!

Fler Pokémon-tips från Café!

Guide: 18 tips jag önskar jag läst innan jag började spela Pokémon Go

Någon har läst källkoden till Pokémon Go – de här 21 sakerna har avslöjats

De 9 galnaste sätten att kläcka äggen på Pokémon Go – utan att behöva gå

 

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 22:53