Hoppa till innehåll

Sveriges artistelit uppträder på Avicii Arena för att uppmärksamma psykisk ohälsa

Tim Bergling aka Avicii och Håkan Hellström frilagda över en bild på Globen

Håkan Hellström, Miriam Bryant, Galantis, Amason, Annika Norlin, och Cherrie är några av artisterna som uppträder på Avicii Arena den 1 december.

Den psykiska ohälsan bland unga fortsätter att öka. Därför samlas nu några av Sveriges främsta artister i en musikalisk manifestation för att skina mer ljus på ämnet. Den 1 december går Avicii Arena Together For A Better Day av stapeln och konserten är den första i vad som ska bli ett årligt återkommande evenemang i anslutning till stiftelsen Tim Bergling Foundations årliga dag.

Genremässigt är det huller om buller, precis som det ska och brukar vara vid den här typen av evenemang, och uppträder gör bland andra Håkan Hellström, Miriam Bryant, Galantis, Amason, Annika Norlin, Cherrie, A36, Kungliga Filharmonikerna, Jireel, Jelassi, Mona Masrour och Ricky.

Även 14-åriga stjärnskottet Ella Tiritiello, som gjorde världssuccé med sin tolkning av Avicii-låten For A Better Day vid invigningen av Avicii Arena kommer att spela under kvällen. Dessutom lovar arrangören Tim Bergling Foundation att det kommer dyka upp flera hemliga gäster. Kvällen kommer att gå i Tim Berglings tecken och även innehålla hyllningar till Aviciis musikaliska arv. Precis som vid hyllningskonserten till Avicii 2019 är Stefan Olsson kapellmästare.

– Jag hoppas att vi lyckas skapa en känsla av att vi verkligen gör det här tillsammans, för det är bara tillsammans vi kan göra skillnad, säger Tim Berglings pappa Klas Bergling. 

– De unga är vår framtid och vi måste vara rädda om dem. Det är oacceptabelt att de mår allt sämre och att självmordstalen ökar i den gruppen – och det är vår skyldighet att göra vad vi kan för att bryta den utvecklingen, fortsätter han.

Konserten arrangeras i Avicii Arena (Globens halvnya namn om du skulle ha missat) och biljetterna släpps 13 oktober klockan 10.00 via www.aviciiarena.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.