Annons
Annons

Världsmästerskapet i Crossfit – Reebok CrossFit Games – går av stapeln i Los Angeles mellan den 26-28 juli. Nu är det klart att ett svenskt lag kommer att delta.

Team Reebok CrossFit Nordic vann lagtävlingen i Reebok CrossFit Regionals i Hellerup i Danmark och blev med det ett av tre europeiska lag som får tävla i finalen av CrossFit Games i slutet av juli, i Los Angeles, där världens främsta Crossfit-atleter gör upp.


Numi Snaer Katrinarssons är Team Reebok CrossFit Nordics största manliga stjärna. Varje lag består av sex personer plus två reserver.

Under tävlingsdagarna kommer The Fittest Man On Earth och The Fittest Woman On Earth att koras i den individuella tävlingen. Men Sverige och Team Reebok CrossFit Nordic ställer alltså upp i lagtävlingen.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Lagets stjärna Numi Snaer Katrinarsson har vunnit SM i Crossfit två gånger och placerade sig på 24 plats i fjolårets Crossfit Games. Han tvekar inte när han får frågan om sitt bästa minne därifrån.

– Jag fick problem när jag körde overhead squats, berättar han. Men märkte plötsligt hur alla crossfitstjärnor och 15 000 på läktaren började räkna upp till tio. Three! Four!… Det var otroligt. Jag tänkte bara ”Numi, nu du kan inte lägga ner stången”.

Lagets målsättning i tävlingen har han klart för sig.

– Vi satsar på att bli topp tio.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
TweetaLaddar