Sveriges största podcastfestival blir digital och flyttar in hos Sveriges Radio

Poddfest Nonstop flyttar in i Sveriges Radio. På söndag den 18 april går det att lyssna live på ett urval av Sveriges populäraste podcasts.

Kristofer Steneberg  |  Publicerad 2021-04-16 15:22  |  Lästid: 2 minuter

Livepoddscenen har legat öde under corona men nu på söndag den 18 april kör några av Sveriges mest populära poddare live för att möta sin publik igen.

En av de poddar som deltar är humorpodcasten Tappad som barn med programledaren Linus Brostedt. Med ståuppkomikern Joe Rogan som förebild och podden Tack för kaffet som favoritpodcast ser han fram emot livesändningen.

– Vi hade redan börjat planera flera livepoddar i olika städer som skulle bli av under 2020 men sen kom pandemin och förstörde. Men tanken är att slå slag i saker så fort allt öppnas upp igen! Tanken är att köra lite mindre föreställningar med ca 100-150 personer för att kunna socialisera och umgås med lyssnarna före och efter podden. Därför är det riktigt roligt att äntligen för köra lite live under poddfest nu på söndag. Vi är galet taggade, säger Linus Brostedt.

När han visualiserar en vanlig lyssnare ser han framför sig en person iklädd vargfleece, foppatofflor, med en gul blend i mungipan, sittandes vid Jack Vegasmaskinen för att försöka dryga ut A-kassan.

– Men jag tror att dom är mer normala än så tyvärr. Men det är personer mellan 25-35 år, bra jobb, familj och vill ha nåt att lyssna på medan dom jobbar.

Förutom Tappad som barn medverkar Raseriet och Fredagspodden. Det gör också krim-poddarna Evalisa Wallin och Viktor Ahldén från P3 Krim, Anna Jinghede och Lena Ljungdahl från Över min döda kropp och Kristofer Stahre och Martin Persson från podcasten Skyldig.

Även Siri Barje och Kristoffer Triumf (ovan) från nya matpodden Tack för maten samt Fredrik af Klercker och Filip Strömbäck med sin podd Stiljournalen. Historiepoddarna Anders Lundin från Svenska folkets historia samt Cecilia Düringer från P3 Historia kör också live på söndag.

Alla medverkande poddar i Poddfest Nonstop

Poddfest Nonstop arrangeras av Sveriges Radio, tillsammans med Podplay, Acast och Spotify. Och sänds, som man brukar säga, där poddar finns.

           

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-04-17 00:03