Terra-Karl: ”Jag är pank, outbildad och kan bara göra en grej – låtar”

Terra, Göteborgsrockband.

Sägningen ”Terra ÄR Sveriges mest underskattade rockband” har ljudit över redaktionen hela hösten. Orden är redaktör Joakim Alméns och här besvarar bandets sångare Karl Sundström vårt frågeformulär.

Joakim Almén | Foto: Fanny Wijk  |  Publicerad 2018-12-15 13:56  |  Lästid: 3 minuter

Terra är Göteborgsbandet som är Sveriges bäst bevarade rockhemlighet. I samma anda som Robert Hurula lyckas Terra skriva popiga låtar i punkförpackning, kryddat med alternativ rockinfluenser som Hüsker Dü och Pixies. Efter att ha släppt första albumet Terrarism 2016, där bandet fick ett par hitlåtar med Svarta lådan och Här kommer natten, är de nu tillbaka med nyligen släppta EP:n Jävla EP:n.

Vi var nyfikna på Terra och lät bandets sångare och gitarrist Karl Sundström besvara vårt frågeformulär.

Karl Sundström från rockbandet Terra.

Hur är din familjemiddag?

– Middag framför tv:n med min tjej och min hund.

Vad det du idag som du önskar att du visste när du var 15? 

– När man var 15 tyckte man att andra var så himla coola hela tiden. Det skapade vissa begränsningar. Man ville ha bekräftelse men från rätt personer. Det finns en ungdomlig ängslighet som är så jävla meningslös. De coolaste var såklart de som bara dundrade på med sina egna konstiga projekt och inte tog hänsyn till vad som gällde. Jag var tyvärr inte en av dem.

Vems råd följer du slaviskt? 

– Horatius ”Carpe diem”.

Vilken produkt skulle höja din livskvalitet? 

– En gitarr, räknas det som en produkt? Under hela Terras liv har jag lånat gitarrer av Per Stålberg (sångare i bandet Division of Laura Lee och delägare i skivbolaget Welfare Sounds & Records reds. anm) och han börjar tröttna på det tror jag. Så en gitarr skulle höja båda min och hans livskvalitet.

Vilket är ditt favoritgift? 

– Jag gillar bärs och Treo.

Vad gör du när du får kritik? 

– När det handlar om kritik av min musik försöker jag att inte inte ta till mig det alls. Detsamma gäller smicker. Man blir så sårbar om man ger andra människors åsikter för stor betydelse. Det är såklart lättare sagt än gjort, men jag försöker leva efter den devisen.

Vilken svensk person önskar du att vi fick se mer av? 

– Jag tänker vara lite partisk här och säga Alexander Jubell som spelar bas i Terra. Han är en helt fantastisk skådespelare och jag längtar tills fler får upptäcka honom (samtidigt som jag hoppas att hans karriär stannar av så jag får behålla honom i bandet.).

Vad är mest fel i världen just nu? 

– Kapitalismen.

Vilka är dina favoritskor?

– Mina goretex-kängor som jag använder när jag är ute i skog och mark.

Skryt om en framgång. 

– Jag gjorde en dubbel saltomortal från 5:ans hopptorn på Vallhalla förra året.

Vad är det närmaste du har kommit att dö? 

– Se ovan.

Erkänn en motgång! 

– När den första stora drömmen om musik dog. Jag var typ 22 och mitt dåvarande band skulle släppa en skiva på Universal. På grund flera olika anledningar blev det inte så, och vi splittrades. Det var den mest knäckande verklighetssmockan jag fått hittills.

Vilken är den senaste låten du repeatade ihjäl? 

Still Beating från Mac Demarcos senaste fullängdare This Old Dog. Hela skivan är så otroligt mjuk och snäll och jag har verkligen behövt det på sistone.

Vilket är det konstigaste stället du vaknat upp på? 

– En bensinmack utanför Belgrad i Serbien. True story.

Vilket är ditt livs största misstag? 

– Att jag blev besatt av musik. Det går inte att sluta med och det har detaljstyrt hela mitt liv. Jag är pank, outbildad och kan och vill bara göra en enda grej: låtar.

Terras sångare Karl Sundström (till vänster på bilden) besvarar Cafés frågeforumlär. Foto: Linn Koch-Emmery.

Vilket av dina karaktärsdrag är du minst stolt över?

– Jag är otroligt ostrukturerad och notorisk tidsoptimist. 2018 var året jag då jag använde en kalender för första gången.

Vem skulle du vilja be om ursäkt till, varför?

– Jag skulle vilja be om ursäkt till mina bandmedlemmar och mitt skivbolag för att jag är så jobbig att ha att göra med. För att jag inte alltid kan leverera. Så mycket hänger på att jag bara levererar ibland. Jag försöker bli bättre på det. Tack och förlåt.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-02 10:39