Annons
Annons

3 saker vi vill veta NU efter att ha sett trailern till ”The Last Jedi”

Vilka är Reys föräldrar? Vad kommer att hända med Finn? Och finns det något hopp för Kylo Ren? Som vanligt är frågorna många efter en Star Wars-teaser och fansen debatterar nu hett kring möjliga svar i klippet.

Anaïs González Cruz
Foto: Lucasfilm//Youtube

Den 15 december har Star Wars: The Last Jedi biopremiär.

Filmen är en direkt uppföljare till The Force Awakens och i fredags släppte Disney äntligen det första smakprovet från den nya delen av trilogin.

Annons

Teaser-trailern har redan fått över 27 miljoner visningar på Youtube och fansen analyserar nu varenda bildsekvens i hopp om att lista ut mer kring handlingen. Här är 3 heta frågor som det surras om:

1. Kan Rey vara Lukes dotter?

Sedan premiären av The Force Awakens har det spekulerats vilt kring vilka Reys föräldrar är. På nätet är Luke den absolut hetaste kandidaten som pappa och det finns en hel del saker som talar för den teorin.

Gilla Cafe.se på Facebook

Bortsett från The Force Awakens och Rogue One kretsar alla Star Wars-filmer kring Skywalker-familjen – och precis som Anakin och Luke har även Rey vuxit upp på en ökenplanet, med en frånvarande far och med förmågan att känna kraften.

Tyvärr avslöjar trailern nada om detta, men under en intervju på Oxfords universitet berättade skådespelaren Mark Hamill (Luke) att Daisy Ridley (Rey) är som en dotter för honom. Kanske lite långsökt, but still.

2. Vad kommer att hända med Finn?

I The Force Awakens skadades Finn svårt av Kylo Ren och av den nya trailern att döma återhämtar han sig fortfarande från attacken. Men ni kan vara lugna. Hans tillstånd ÄR stabilt. Tack, Twitter.

Vi får se mycket lite av Finn i trailern, men karaktären har en avgörande roll i nya The Last Jedi. Under årets panel på Star Wars Celebration avslöjar skådespelaren John Boyega, som spelar Finn, att stora svårigheter väntar den forne stormsoldaten:

– The Last Jedi är ett test för samtliga karaktärer, men särskilt Finn måste nu hitta sin plats. Ska han kämpa med motståndsrörelsen eller fortsätta fly från The First Order? Vi får se, säger han, enligt LA Times.

Välj rätt sida nu, Finn!

3. Finns det något hopp för Kylo Ren?

Efter mordet på sin egen far (Han Solo) är vi rätt övertygade om Ben Solo’s ondska, eller Kylo Ren, som han nu kallar sig. Men kan det finnas en strimma hopp för karaktären?

Uppmärksamma fans har noterat att den krossade hjälmen i klippet ser ut att tillhöra Kylo Ren – en liten, men ändock möjlig indikation på att han överger den mörka sidan. Eller så har han bara fått ännu ett utbrott.

Kylo Ren, nu med ett nytt ärr över ögonbrynet efter dusten med Rey, verkar minst lika ondskefull som vanligt senare i trailern, om inte mer. Trots det vill vi så gärna tro att Hans Solo’s son hittar den rätta vägen i The Last Jedi.

Detta VET vi om nästa Star Wars-film – 11 djupdykningar för riktiga fans

Annons

Dela (14)
TweetaLaddar