Hoppa till innehåll

Till sommarfesten – Carlsberg lanserar lemonad i retrostuk

Thowe Wagner Larsson

Garage Hard Lemon – en bittersöt, alkoholhaltig lemonad att svalka sig med i sommar.

Än en gång blickar vi mot våra grannar i väst och hittar inspiration till årets trender inom dryckesvärlden i Sverige. Lagom till att uteserveringarna fylls på med after work-sugna människor lanseras Garage Hard Lemon, en bittersöt lemonad med 4 procent alkohol i, skriver Carlsberg i ett pressmeddelande.

Det speciella namnet anspelar på soft garagehäng med vänner, men drycken fungerar lika bra på förfesten, vid poolen eller på krogen, enligt Carlsberg.

Du som tänker ”sötsliskig och konstgjord” när du hör ordet lemonad bör tänka om. Det här är snarare vuxenvarianten av den amerikanska lemonaden. Drycken är maltbaserad, vilket ger naturlig sötma och en mer mättad smak.

lemonad alkohol carlsberg

Som alla andra nya drycker på Systembolaget är Garage Hard Lemon en beställningsvara till en början. Drycken måste för närvarande beställas i 24-pack men om Systembolaget ser en tillräcklig efterfrågan kommer produkten att hamna i deras ordinarie sortiment. Garage Hard Lemon kostar 19:90 per flaska.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.