Hoppa till innehåll

Tinder lanserar ”Festival Mode” – ska fixa matchen redan innan festivalen

En festivalpublik

Dejtingappen ska lösa festivalflirten redan innan festivalen drar igång.

Musik, solglasögon, billig parköl, dyr festivalöl och (i värsta fall) gummistövlar är några av delarna som gör en festival till en festival. Många festivalande singlar hoppas säkert kunna addera festivalromans till den listan, just det kanske blir lättare med Tinders nya funktion ”Festival Mode”.

Festivalmode är inte vad det låter som, alltså att bli drängfull på BiB, acceptera bajjamajjor och ha blommor i håret. Nej, istället handlar det om att man på dejtingappen ska kunna matcha med personer som ska gå på samma festival som en själv, och sedan kunna mötas upp på plats.

Enligt Tinders egna undersökningar älskar singlar festivaler och efter några utan några större festivaler lär intresset vara på topp i sommar.

– Musik är ett universellt språk och det största intresset bland Tinders medlemmar över hela världen. Så många av våra medlemmar är glada över att hoppa tillbaka till personliga evenemang. Vi ville bygga vidare på den spänningen och ge dem ett försprång med att träffa någon ny inför en av de största festivalsäsongerna på flera år, säger Kyle Miller, VP of Product Innovation på Tinder.

Foto: Getty

Hur funkar det då?

För att hitta Festival Mode går du in på appen och klickar på Tinder Explore. Där kan du klicka i vilka festivaler du planerar att gå på och sedan matcha med andra som också ska dit. Just nu är 22 festivaler runt om i världen anslutna, där Lollapalooza i Stockholm i juli är den enda svenska.

För dig som inte hittar just din festival ska det även finnas ett utrymme kallat ”Festivalbesökare” för dem som inte ser sitt evenemang listat i appen eller som helt enkelt bara vill matcha med andra festivalintresserade.

Festival Mode rullas ut på Tinder under de kommande veckorna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.