Snart kommer du kunna videochatta med dina Tinder-matchningar

Tinder med en digitalt 3D-renderat coronavirus.

Dejtingappbjässen introducerar en videofunktion som ska underlätta dejtandet under pandemitider.

Lukas Nordén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-05-07 11:16  |  Lästid: < 1 minuter

Inom sinom tid kommer du inte längre att behöva lämna hemmet för att gå på Tinderdejter. Match Group, som är Tinders moderföretag, har i en kvartalsrapport meddelat att de planerar att lansera en sprillans ny videofunktion till appen. Hittills är detaljerna få, men tydligen kommer funktionen att finnas tillgänglig senare under 2020 – vilket kommer att underlätta för de som blir ensamma under dessa karantän- och coronatider.

Liksom många andra dejtingsidor har Tinder sett en markant ökning av användarnas engagemang i appen. Sedan sista veckan i februari har antal meddelande som skickats i appen ökat med hela 27 procent, samtidigt som mängden “swipes” och aktiva användare också varit på rekordhöga nivåer. I kvartalsrapporten skriver Match Group: ”Vi vet att singlar justerar sina beteenden och att många i stället väljer att dejta virtuellt via sina datorer eller mobiltelefoner”.

Några av Tinders konkurrenter ligger dock ett steg före, då flera av dem redan har erbjudit videofunktionen under en längre tid. Det Texas-baserade företaget Bumble introducerade videsamtal och vanliga samtal för ungefär ett år sedan. Luddiga Facebook Dating, vilket är Facebooks egna dejtingsida, planerar exempelvis att integrera messengers videofunktion för att upprätthålla kontakt under den rådande coronapandemin.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-05-07 11:17