Tinders två nya funktioner gör det virtuella dejtinglivet roligare och säkrare

Nu kan du slippa försöka sälja dig själv i din bio som att du vore en frimäksaktie i Wolf of Wall Street.

Markus Aamisepp | Foto: Getty & Tinder  |  Publicerad 2020-07-06 19:08  |  Lästid: 2 minuter

I och med diverse restriktioner kulminerar kanske virtuell dejting just nu. Trots att covid-19 är hemskt på alla sätt och vis känns det ju trots allt bättre att veta att man blivit smittad av en familjemedlem istället för av en lysten främling. Och då kanske man skippar den den där fysiska dejten och håller sig till inom-app-raggande istället.

Enligt Tinder själva har intresset för att träffa och interagera med människor online ökat. Men alla har nog upplevt känslan av själanöd när man ska slänga iväg första meddelandet. Intensivläsning av cirka tre Quora-trådar och några youtubetutorials på hur man raggar senare har man allt som oftast fortfarande inte blivit klokare. Och så sitter man där – likt en paralyserad hjort på Riksväg 70 – och kanske går miste om sin livs kärlek.

Men nu har människorna bakom megadejtingappen släppt nya funktioner som gör appen både roligare och säkrare att använda. Den första – som heter Fun Facts – agerar som en slags Tors hammare när det kommer till att bryta isen. Det handlar alltså om ett urval av roliga påståenden där du själv fyller i det svar du vill att människor ska veta om dig och som du sedan kan lägga till bland dina profilbilder.

Nya funktionen Fun Facts ger möjlighet att svara på en rad påståenden istället för att försöka höfta ihop en klyftig biografi.

Tre exempel från deras påstående-arkiv är:

1. 2020 har fått mig att inse:

2. Att dejta mig är lite som att:

3. Varför har ingen uppfunnit:

Ja, se där! Nu slipper man alltså skriva en egen klyftig biografi där man måste försöka sälja sig själv som att man vore en frimäksaktie i Wolf of Wall Street (2013). Istället får man alltså skjuts med dessa förinställda påståenderna och besparas från att skriva en klyftig dikt om sin kärlek till öl och jordgubbar.

Tinders nya Photo Verification gör dejtande säkrare och får dig dessutom att se ut som en influencer

Den andra funktionen är kort och gott ett sätt för att rensa appen på så kallade Catfishare – alltså människor med fakeprofiler. Via nya Photo Verification kan du alltså verifiera dig själv direkt i appen genom att ta en rad selfies som sedan jämförs med dina befintliga profilbilder. Efter verifieringen blivit godkänd markeras profilen med en blå bock (inte helt olik den Instagram-kändisar har. Så är du tidig på bollen innan det här blir vedertaget kanske folk tror att du är influencer). Det gör det lättare för medlemmarna på Tinder att se att matchingarna faktiskt är personerna som de utger sig för att vara. Enligt Tinder själva är antalet högerswipes också procentuellt högre hos profiler som hittills verifierat sig.

Så, nu: är du sugen på att ragga virtuellt med de nya funktionerna är det bara att uppdatera appen. Sedan är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och köra!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-07-06 19:09