Hoppa till innehåll

Anledningen till att dina Tinder-matchingar plötsligt befinner sig på andra sidan jorden

Markus Aamisepp

Varför befinner sig dina framtida kärlekskandidater i Chile från ingenstans?

Låt oss vara helt ärliga – sällan har din tumme swipat på så pass många sambo-kandidater som under de senaste veckorna i år. Antingen beror det på uttråkning (Tiger King kan inte ses om hur många gånger som helst) vilket leder högertummen till att fara fram och tillbaka så där extra vilt just nu. Eller så är det för att du vet att du inte får dejta just nu på grund av det sociala tabu som att ”ta ett glas på Boquerian” innebär – vilket leder till att dejtandet lockar extra mycket. Man är ju bara människa, trots allt (skämt åsido borde du dock verkligen inte träffa okända romanser just nu. En Zoom-dejt har väl aldrig skadat någon?).

Under dina Tindersessioner (oberoende till vilket syfte) har du dock troligen lagt märke till att fler och fler av dina matchingar från ingenstans befinner sig väldigt många kilometer bort. Och inte är det skitkul att ha hittat sin livs kärlek på länk för att först efter timmar av konversation inse att hen bor i en gudsförgäten samling av gårdar i Svalbard. Därför kan det vara bra att veta att Tinder gjort Passport-funktionen – som vanligtvis är en Plus eller Gold-funktion – tillgänglig för alla sina användare.

Valentines Day Love GIF - Find & Share on GIPHY
Du får nog vänta i några månader till innan du kan göra en liknande Tinderdejt-entré.

Ja, till och med den 30 april kan du som Tinder-användare transportera dig ur din karantän till vart som helst i världen. Vilket också är anledningen till att dina matchingar inte nödvändigtvis längre befinner sig inom ramen om det maxavstånd som du ställt in själv.

Enligt talespersoner på Tinder har karantänförhållandena även gett resultat på det som i folkmun kallas för onlinedejting. Antalet dagliga konversationer på appen har ökat med 20 procent runt om i världen och konversationerna är 25 procent längre nu jämfört med tidigare. För drygt en vecka sedan slogs även swipe-rekordet då det swipades över tre miljarder gånger på en och samma dag världen över.

Det är inte heller helt otippat att många pratar om toalettpapper i sina profilbeskrivningar, vilket Tinder skriver att de sett i sin statistik. Och inte är vi några dejtingexperter – men vill du utstråla annat än trötthet kan det vara lämpligt att hitta på något mer okonstlat.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.