Annons
Annons

Nya bygget i Malmö – en komplett nöjespark i miniatyr

Efter att musrestaurangen i miniatyr – Il Topolino – vandaliserats, har nu Tjoffsans tivoli slagit upp portarna. Nöjesfältet är komplett med pariserhjul, lyckohjul och popcornvagn.

Minna Wallén-Widung

Minns du Noix De Vie (bilden ovan), den lilla restaurangen i miniatyr som öppnades i Malmö i december förra året? I helgen öppnades en nöjespark i samma anda.

Det lilla tivolit ligger placerat bakom ett elskåp på Södra Förstadsgatan i centrala Malmö. Här finns allt en nöjesfältsbesökare kan önska sig – pariserhjul, snurrande tekoppar, skräcktunnel i form av en katt, en popcornvagn och ett lyckohjul där vinsterna består av ost.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Tjoffsans tivoli har slagit upp dörrarna på Södra Förstadsgatan i Malmö. Bild: Henrik Högström

Alla attraktioner är utformade i miniatyr för att passa stadens små gnagare. Sydsvenskan var först med att rapportera om nyheten, efter att skaparna bakom tivolit publicerat en bild på sitt Instagramkonto.

Exakt vilka upphovsmakaren eller -makarna bakom det urgulliga nöjesfältet är, är det inte många som vet. De kallar sig Anonymouse på Instagram och har än så länge inte gett sig till känna för allmänheten.

Ett lyckohjul med den bästa av vinster – ost! Bild: Henrik Högström

Anonymouse gav upphov till rubriker världen över i slutet av förra året, då de skapade Il Topolino, en restaurang för små hungriga möss belägen på Bergsgatan i Malmö. Precis intill bistron låg också en franskinspirerad liten nötbutik – Noix de Vie, eller ”Livets nötter” på svenska.

Madame Raclette finns på plats med sin spåkula. Bild: Henrik Högström

Efter att lokala medier rapporterat om stadens nya sevärdhet, flockades besökarna och flera internationella medier skrev om Malmös senaste snackis.

Har tivolit månne fått sitt namn efter den elaka råttan Tjoffsan i Astrid Lindgrens klassiska saga om ”Nils Karlsson pyssling”? Bild: Henrik Högström

Men vid nyår var vandaler framme och förstörde Il Topolino. Sedan dess har det inte hörts något från Anonymouse – fram tills nu. På söndagsmorgonen lades en bild från skaparnas nya kreation upp på Instagram, där besökare i alla åldrar hälsades välkomna.

Annons

Dela (5)
TweetaLaddar