Annons

Tjuvjägare åts upp av lejonflock han försökte skjuta

Mannen är ännu inte identifierad – hans huvud och bössa var allt som fanns kvar när han hittades.

Joel Linde
Foto IBL
Tjuvjägare åts upp av lejonflock han försökte skjuta

Tjuvjakt är ett enormt problem på den afrikanska kontinenten. Elefanter, noshörningar och lejon hör till de dyrbaraste och mest eftertraktade bytena eftersom deras kroppsdelar är värda väldigt mycket pengar på den svarta marknaden.

Annons

Ett lejons skelett kan ge 80 000 kronor, pälsen 35 000 och tänderna 6 000 kronor styck, skriver Daily mail. Därför är det många som ger sig ut i djurens territorium för att döda dem för pengar.

Gilla Cafe.se på Facebook

Men jaktlyckan var dålig för en man i Sydafrika som för ett par dagar sedan gav sig ut för att skjuta lejon i Ingwelala Private Nature Reserve, skriver den sydafrikanska tidningen Sowetan.

Det var sent och mörkt ute när människor i området hörde skrik inifrån parken, som beskrivs som lejonterritorium. Skriken avtog fort, och när lokal polis kom till platsen hittade de mannens kvarlever, vilket enligt utsago endast ska ha varit hans huvud, och två bössor. Han hade blivit dödad och uppäten av en hel lejonflock.

Bössorna ska ha varit av den typ som storviltsjägare föredrar när de ska fälla noshörningar och elefanter, säger experter till Daily mail. Polisen fann även två par fotspår som ledde bort från platsen.

Polisen utreder ärendet men har ännu inte kunnat identifiera mannen.

Café skrev tidigare om en troféjägare som dödades av en elefant han försökte döda.

Lejonet på bilden är helt oskyldigt.

Annons

Dela (355)
Tweeta

Annons


Laddar