Sex sladdlösa on-ear-hörlurar för alla plånböcker

Café listar sex trådlösa favoriter på hörlursmarknaden. Oavsett om du är ute efter krispigt Dire Straits-ljud, eller sober dansk design så är utbudet av bluetooth-hörlurar större än någonsin.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-04-11 13:54  |  Lästid: 3 minuter

Trött på sladdtrassel? Den nya sortens sladdlösa hörlurar som använder sig av Bluetooth för att spela upp musiken är inte bara smidiga och enkla att använda, batteritiden och priserna blir hela tiden bättre och bättre.

Utbudet av sladdlösa hörlurar har de senaste åren växt i en rasande takt, och nu börjar tekniken bli så sofistikerad att du inte behöver kompromissa med varken ljudkvalitet eller design. Café har plockat fram sex olika modeller i en bred pris-skala, både för hifi-entusiasten och den modemedvetna.

Marshall Monitor Bluetooth

Klassiska förstärkarfirman Marshall lanserade under förra månaden sina första trådlösa over ear-lurar som kombinerar hifi-ljud och den senaste bluetooth-teknologin, och en ordentligt robust design. Detaljerna i metall kombineras med lika genomarbetat ljud med hjälp av hifi-ljud och ordentlig isolering mot bakgrundsbuller. Pris: 2 500 kr.

Urbanears Hellas

För dig som gillar att lyssna på musik under gymmandet eller löpturerna är Urbanears hörlurar Hellas något för dig. Förutom bluetooth-funktionen som raderar behovet av sladdar är de lättviktiga lurarna även utrustade med avtagbara öronkuddar som tål maskintvätt. Slut på svettigt musiklyssnande på sommarens löpturar alltså. Pris: 990 kr.

Beats Studio Wireless

Renässansen för de överdimensionerade over ear-lurarna får man nog tillskriva Beats by Dre som för några år sedan satt på var mans huvud. Självklart finns de kraftfulla lurarna även i en trådlös variant som även har Adaptive Noise Cancelling, en teknik som stänger ute omvärldens oljud för bäraren, vilket har fått experter att kalla lurarna för det perfekta resesällskapet. Pris: 1 890 kr.

Scullcandy Grind Wireless

Listans mest prisvärda lur är Scullcandys Grind, ett par minimalistiska lurar som är en så kallad on ear-lur, en kompromiss som ändå leverarar ett dyrt ljud med tanke på priset under tusen kronor. Pris: 890 kr.

Sony MDR-100ABN

Futuristisk design kombinerat med prisvinnande ljud får du från dessa färgglada lurar från Sony. En ny teknologi som kallas LDAC används, vilket innebär att ljudet ligger nära HD-kvalitet trots den trådlösa överföringen. Priset är också därefter, men för den riktiga ljudnörden är Sonys lurar en fullträff. Pris: 2 290 kr.

B&O PLAY Beoplay H8

Listans lyxigaste lurar är kanske dessa från danska designgiganterna B&O PLAY (en del av Bang & Olufsen), där öronkåpor och huvudbyglar i borstad aluminium kombineras med detaljer i oxläder och lammskinn. Under det eleganta skalet hittas också märkets mest avancerade ljudteknik. Pris: 4 399 kr.

Mer ljud: 7 bra högtalare som dessutom höjer inredningen hemma >

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 09:24