Hoppa till innehåll

Trailern till Ronja Rövardotter är här – och det ser lovande ut

Tv-serien Ronja Rövardotter på Netflix.

Påsken är räddad! På skärtorsdagen är det äntligen premiärdags för tv-serietolkningen av Astrid Lindgrens klassiska bok. Nu har den officiella trailern till Netflix-serien släppts.

28 mars är det dags att åter stifta bekantskap med Ronja, Birk och Mattisborgen. Den hett efterlängtade tv-serien om Ronja Rövardotter har premiär på Netflix på skärtorsdagen, vilket känns som ett logiskt beslut – här ska det konsumeras Ronja med hela familjen i påsk!

Den tilltänkta Viaplay-serien som köptes av Netflix i slutet av förra året är skriven tv-nestorn Hans Rosenfeldt med Astrid Lindgrens älskade bok Ronja Rövardotter som förlaga. Serien är uppdelad i två delar och de första sex avsnitten släpps alltså 28 mars. Handlingen beskriver Netflix enligt följande:

Ronja Rövardotter följer en ung flicka, som föds in i ett gäng rövare i en medeltida skandinavisk borg, och hennes äventyr. När Ronja växer upp upptäcker hon att den omgivande skogen kan vara en magisk, och ibland farlig, plats fylld av märkliga varelser. Men när Ronja träffar den unge pojken Birk från ett rivaliserande gäng, är det början på en mörk familjefejd och en förbjuden vänskap, samtidigt som en ökänd fogde anländer för att rensa skogen på rövare en gång för alla.”

Foto: Audrius Solominas/Netflix
Foto: Frida Wendel/Netflix

Nu är den officiella trailern till serien här, och visst ser det ut att kunna bli både spännande och storslaget? Kika själv nedan och skapa dig en egen uppfattning.

I Ronja Rövardotter ser vi bland andra Sverrir Gudnason (Borka), Pernilla August (Valdir), Johan Ulveson (Skalle-Per) och Christopher Wagelin (Mattis). De ledande barnrollerna spelas av Jack Bergenholtz-Henriksson (Birk) och Kerstin Linden (Ronja). För att hitta rätt Ronja berättar regissören Lisa James Larsson att de provspelade en stor mängd skådespelare.

”Vi provspelade över 4 000 skådespelare för att hitta rätt Ronja, och har rest till de mest otroliga platser Sverige har att erbjuda – från borgar i Bohuslän via Dalarnas djupa skogar till storslagna vattenfall i Jämtland för att hitta perfekta inspelningsplatser. Vår serie återspeglar det starka engagemang och den kreativa passion som finns i vårt filmteam och bland skådespelarna som tillsammans består av över 200 personer, och vi är så glada över att den snart har premiär på Netflix”, säger Ronja Rövardotter-regissören Lisa James Larsson.

Den första delen av ”Ronja Rövardotter” har premiär på Netflix 28 mars. Del 2 har premiär senare under 2024. 

Kerstin Linden som Ronja Rövardotter. Foto: Audrius Solominas/Netflix
Foto: Audrius Solominas/Netflix

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.