Hoppa till innehåll

Trendrapport Way Out West 2016

Sveriges största festival har kommit och gått. Likt större delen av stockholmarna på plats undvek jag i största möjliga mån att vistas på själva festivalområdet. Större delen av min tid spenderade jag på Nöjesguidens hotell och på Yaki-Da. Skämt åsido. Att WoW blivit nya Stockholmsveckan i Visby är kanske inte en direkt nyhet men att vaska skumpa … Continued

Sveriges största festival har kommit och gått. Likt större delen av stockholmarna på plats undvek jag i största möjliga mån att vistas på själva festivalområdet. Större delen av min tid spenderade jag på Nöjesguidens hotell och på Yaki-Da. Skämt åsido. Att WoW blivit nya Stockholmsveckan i Visby är kanske inte en direkt nyhet men att vaska skumpa på Kallis bytts ut mot lustgas på Yaki-Da är en smula mer förvånande. Likt en modevärldens Yoda har jag vaskat fram denna trendrapport och en del iakttagelser från Way Out West 2016.

Processed with VSCO with a5 preset

  • Post-lyx-modet är här

Varenda jävel hade fake-Vetements och 10.000 kronorsjackor från Off White. Svart är det nya svarta och ingen hade klätt sig efter vädret. Alla hade hoodie och smutsiga Vans och såg ut som ukrainska knarklangare. Kanske inte så konstigt om man ser till var de flesta och mesta festerna var. (se nedan)

  • Rejv är det nya dansbandet? 

Att 90-talet är tillbaka är tydligt, danska WoodWood gör samarbete med Champion, folk klär sig i Acqua Limone och Britney Spears gör comeback igen. Men något som verkligen visar på vår vurm för 90-talet är ravekulturens massiva återkomst. MEN! Man vet att det är dags att sluta gå på svartklubb eller open-air när 40+ mediamän frågar ”var det är bäst drag ikväll?” och sen står man i en lerig backe i ett göteborgskt industriområde klockan 6 på morgonen och lyssnar på dunkadunka och ifrågasätter ens existens.

Processed with VSCO with 4 preset
  • Svenska kändisar är fortfarande coola?

Folk blev genuint imponerade av Alexander Skarsgårds närvaro på diverse fester. Nog för att Tarzan är en smått ikonisk roll men i slutändan är han bara en söderkille med sexpack? En Faresbrorsa och halva Icona Pop på dagsfest, pff, kom tillbaka när ni har riktiga kändisar på fest.

Processed with VSCO with a5 preset
  • Recensionstjafs är det nya svarta

Post-festival-recensions-fighten är het. Den Lilla Oron skriver ”en tajt rolig text” som delas ca 20 miljoner gånger och får Politism att RASA (nästan). Musiksajten HYMN bryr sig inte all och listar 25 höjdpunkter från konserter med band som ingen sett och saknar mjölk. Någon på Göteborgsposten känner ett extremt självhat och skriver att hen ”känner sig köpt”, jobbigt. (update: nu har det rasat så mycket om Den Lilla Oron att knappt ens JAG hänger med)

  • …men ingen bryr sig om riktiga bråk.

Tydligen ska Yung Lean med sina Sad Boys och Lorentz ha råkat i handgemäng under lördagskvällen på fräsig nattklubb i GeBeGe. Enligt andra källor ska Lorentx även stått i baren hela kvällen? Nog fan att musikbranschen går på knäna, men stå i baren? Varför har ingen skrivit om detta?!

  • Havremjölk

Ja, havremjölk.

  • Guccimagväska

Ja, magväska från Gucci.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.