Trump kan bli av med sin stjärna på Hollywood Walk of Fame

Donald Trump kan förlora sin stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Kommunfullmäktige i West Hollywood röstade under onsdagen enhälligt för att ta bort Donald Trumps stjärna från Hollywood Walk of Fame. Nu ska handelskammaren fatta det slutgiltiga beslutet.

Sofia Börjesson | Foto: IBL  |  Publicerad 2018-08-08 14:55  |  Lästid: < 1 minuter

Aldrig förr har en stjärna plockats bort från Hollywood Walk of Fame, men nu kan det bli ändring på det. Kommunfullmäktige röstade nämligen igenom förslaget om att utöva påtryckningar på handelskammaren för att ta bort president Trumps stjärna.

Ett av de stora argumenten för att stjärnan ska tas bort är Donald Trumps “upprörande behandling av kvinnor”, men kommunfullmäktige listar även anledningar som Trumps förbud mot transpersoner inom militären och det faktum att han övergav Parisavtalet.

I motionen går bland annat att läsa:

"Sedan presidentvalet 2016 har ett antal upprörande händelser kring Mr. Trumps behandling av kvinnor uppdagats, bland annat Access Hollywood-filmen där han talar nedsättande om kvinnor, flertalet övergreppsanklagelser och hans försök att mörka dessa."

[...]

"Att låta Mr. Trump fortsätta ha en stjärna med tanke på hans uppförande mot kvinnor, särskilt i ljuset av #timesup och #metoo, borde inte accepteras i Hollywood och i nöjesindustrin."

Donald Trumps stjärna kan komma att tas bort från Hollywood Walk of Fame.

Donald Trump fick sin stjärna på Walk of Fame 2007 för sin medverka i The Apprentice. Föga hade man då kunnat ana att den gång på gång skulle komma att saboteras och vandaliseras och sedermera, kanske, röstas bort.

Så sent som i juli totalförstördes Trumps stjärna av en man med en hacka. Handelskammaren som står bakom Walk of Fame var dock snabba att ersätta stjärnan med en ny.

Källa: Vice

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:22