Hoppa till innehåll

Udda statistiken: Så mycket korv äter du – beroende på sportintresse

Jesper Johansson

Gillar du motorsport finns det en stor sannolikhet att du också gillar korv. Detta enligt färsk statistik framtagen av Cirkle K och Kantar Media.

Korv, körv, slang och wurre. Kalla det vad du vill, oavsett vem du är så har du en relation till den långsmala maten. Faktum är att du äter i snitt 49 korvar om året. Detta framkommer av en undersökning som Circle K gjort tillsammans med Kantar Media.

I samband med undersökningen kikade man också på om hyptoesen att idrottsälskare också är korvälskare. Detta visade sig, kanske inte helt otippat, vara sant. Idrottsintresserade gillar korv mer än andra och galnast av alla var de motorintresserade. Den gruppen människor äter i snitt 64 korvar om året, det vill säga 1,2 korvar i veckan. Hockey var den sport som lockade till nästflest korvätare och fotboll hamnade på tredje plats. Minst antal korvar per år mumsar ridsportsintresserade på, där låg snittet på 41 korvar om året.

”Undersökningen visar att korvätandet tydligast hänger ihop med de klassiska ’arenasporterna’. Det finns ju en lång tradition att äta korv på de platserna, och det verkar också förstärka kopplingen mellan korv och sport”, säger Erika Albansson Söderlund, kommunikationschef på Circle K. 

Den mest anmärkningsvärda statistiken hämtad från undersökningen är kanske den att 4 procent av alla motorsportintresserade äter minst en korv per dag.

När det kommer till tillbehör är det en tydlig vinnare. Alla sporter, utöver ridsport och padel, har senap som favoriten, följt av ketchupen och den rostade löken.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.