Annons

Ulf Karlsson döms för grovt förtal i rättegången mot Zlatan

Den mångårige förbundskaptenen för friidrottslandslaget, Ulf Karlsson, fälldes under måndagen för förtal i målet mot Zlatan Ibrahimovic.

Sofia Börjesson

Foto: All Over Press


Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

I dag kom till slut domen i rättegången mellan Zlatan Ibrahimovic och Ulf Karlsson, mångårig förbundskapten för friidrottslandslaget. Värmlands Tingsrätt har beslutat att fälla Ulf Karlsson för grovt förtal. Han döms till 60 dagsböter på 400 kronor styck, totalt 24 000 kronor.

Annons

Det var när Ulf Karlsson talade vid Värmlands idrottshistoriska sällskaps möte i april förra året som han anklagade Zlatan för att ha dopat sig under sin tid i Juventus.

Gilla Cafe.se på Facebook

– Zlatan gick upp tio kilo på ett halvår i Juventus. Jag tror att han var dopad. Det står för mig, sa Karlsson under mötet enligt NWT.

Zlatan närvarande inte själv vid rättegången och har inte krävt något skadestånd. Han vill däremot att Ulf Karlsson betalar hans rättegångskostnader.

”Ulf Karlssons uttalanden är osanna, grundlösa och mycket allvarliga för Ibrahimovic som enskild individ och idrottsman liksom i förhållande till hans sponsorer och samarbetspartners. Därför måste uttalandena bemötas, vilket nu görs genom att åtal väcks”, skrev Zlatan Ibrahimovics advokat Fredrik Bogren i ett mejl till TT i samband med att stämningsansökan lämnades in till Värmlands tingsrätt.

Mer Zlatan från Café:

Fotbollsdomaren visslar ”Sandstorm” mitt under Zlatan-matchen

Annons

Dela (116)
Tweeta

Annons


Laddar