Hoppa till innehåll

Spana in första trailern till filmen ”Jag är Zlatan”

Robin Åberg

Biografin om Sveriges bästa fotbollsspelare genom tiderna blir film.

Zlatan Ibrahimovics resa från grusplanen i Rosengård till toppen av fotbollsvärlden är en historia som fortfarande fängslar. 2011 skildrades den i Zlatans och David Lagercrantz bok Jag är Zlatan Ibrahimovic som såldes i över en miljon exemplar bara i Sverige och fick folk som aldrig annars plockar upp en bok att börja läsa.

Nu blir boken om Zlatan en film om Zlatan. Idag släpptes en första trailer till Jag är Zlatan där vi får se en yngre och en lite äldre upplaga av legendaren dribbla sig igenom allt från innebandymatcher och hembesök av polisen, till genombrott och bråk med tränare i Ajax.

Manus till filmen är skrivet av David Lagercrantz tillsammans med Jacob Beckman och för regin står Jens Sjögren som bland annat gjort tv-serien Innan vi dör och Torpederna. Dominic Andersson Bajraktari spelar den yngre Zlatan (11-13 år) och den tidigare Malmö FF-talangen Granit Rushiti spelar den lite äldre Zlatan (17-23) som tar fotbollseuropa med storm.

Spana in trailern här:

Jag är Zlatan har biopremiär den 10 september.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.