Ulf Lundell ska på ny turné – har bokat tio ställen

68-åringen Ulf Lundell är redo att ge sig ut på vägarna igen. Konsertlokalerna är redan bokade till hösten, berättar Lundell i tidningen Sex.

Markus Thunberg  |  Publicerad 2018-05-18 10:28  |  Lästid: 2 minuter

Sveriges största rockartist genom tiderna, Ulf Lundell, verkar ha svårt att inte producera. Han måste hålla sig sysselsatt med arbete, enligt honom själv. Beviset är 28 album och 17 böcker i bagaget – och han har under våren släppt både 27-spårsskivan Skisser och dagboksboken Vardagar. Samtidigt har hans konstgalleri, lett av ex-frun Sofia, fortsatt ha vernissage och utställningar med nya tavlor, bland annat över påsk. Någon Ulf Lundell-turné har det dock inte pratats om än. 

Förrän nu. I en ny intervju med journalisten och Ulf Lundell-podden Lundellbunkerns Tommie Jönsson den 28 april i år berättar Lundell att han faktiskt har planer på att spela live redan i höst.

Intervjun publiceras i tidningen Sex, vars 2018-nummer finns ute nu. 

Tommie Jönsson: Du spelade live fram till 2015. Då var det fortfarande ett hyfsat publiktryck?

– Men det var en sorts avskedsturné. Vad händer om jag sticker ut i höst med Skisser? Jag är fascinerad av att tänka på vad som händer om jag sätter mig själv där, på en pall eller tar med mig en pianist, säger Ulf Lundell i intervjun. 

TJ: Kommer du att göra det då?

– Jag vet inte. Men jag har bokat tio ställen.

TJ: När då, i sommar?

– I höst. Till arrangören Thomas Johanssons stora förbannelse. För det kan ju hända att jag ringer mitt i sommaren och säger att jag inte ska göra det där. Det är inte så lätt, för jag vet inte riktigt vad scenen är för någonting längre. 

Ulf Lundell har inte spelat live sedan ”avskedsturnén” 2015, med den sista konserten på Göta Lejon i Stockholm.

Café har sökt Live Nation som ännu inte gått ut med datum eller platser för spelningarna. 

Ulf Lundell fotograferad för Café 2013 av Calle Stoltz.
Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 12:56