Hoppa till innehåll

Så gammal är den till synes sjukt unga killen du garanterat sett flimra förbi på landslagets bänk

Mats Elvendahl, Janne Andersson och annan tränare och tränare i svenska landslaget.
Joakim Almén

Café googlar det som måste googlas (och som du själv inte orkat).

Jag tror inte jag är ensam om att ha funderat kring den väldigt unga tränarkillen på svenska herrlandslagets bänk. Rättning: Jag kan omöjligen vara ensam. Du vet, killen som nästan alltid sitter ner bredvid Janne Andersson när förbundskapten inte är upptagen med att dela ut en verbal vindflöjel till fjärdedomaren eller ge direktiv till laget från sidlinjen.

Det speciella med tränarkillen bredvid Janne är hans ytterst unga utseende. När hans syns i bild grubblar man alltid över frågan vad han gör där. Är han Janne Anderssons son på prao? Är han SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrands son på prao? Är han Pia Sundhages syster Ingalills son på prao?

Varje gång, samma tanke: Måste ta reda på vem fan han är, vad han gör där och och framförallt – hur gammal han är. Sen kommer matchen emellan. Nagelbitande spänning mot Spanien eller Alexander Isak-mål mot Färöarna och så, ja, glöms det bort.

Tills nu. När han, den unga tränarkillen alltid placerad bredvid Janne Andersson på landslagsbänken, återigen dök upp i det träningsoverallsklädda landslaget i en hotellobby på Cypern i samband med Fotbollsgalan i måndags skulle hans namn, titel och ålder äntligen avslöjas (läs: googlas). In med ”landslagets tränarstab” (försök komma på en mer osexig googling?) i sökfältet och KLICK på ”Herrlandslagets ledare 2019” på Fotbollsförbundets hemsida (där är man inte ofta).

Svenska herrlandslagets tränarstab 2019.
Foto: svenskfotboll.se

Det visar sig att den till synes sjukt unga killen du garanterat sett flimra förbi på landslagets tränarbänk inte är Janne Anderssons son på prao. Eller Pia Sundhages syster Ingalills son.

Han heter Maths Elfvendal, är 32 år och målvaktstränare i landslaget och IFK Norrköping. Känner du besvikelsen? Om du vill veta mer om den ändå inte så unga målvaktstränaren från Härnösand har Fotbollskanalen gjort en uttömmande intervju med honom.

Och så, så var det med det.

Nu tar vi oss till fotbolls-EM!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.