Uppdatera golfgarderoben – 10 fullträffar som passar på och av banan

Byt ut Bro Hof mot Carlsberg Hof – Café väljer ut golfkläderna som funkar lika bra på golfbanan som på puben.

Wilmer Gyllström  |  Publicerad 2020-09-15 14:36  |  Lästid: 3 minuter

Nu har väl vi ändå tackat sommaren tillräckligt? Många menar att det nya året börjar nu efter sommaren, och vad passar inte bättre än en pånyttfödd golfgarderob just till hösten? Inte bara en snygg sådan, utan även funktionsanpassad. Tänk dig att du går från golfbanan direkt till krogen – en dröm som nu kan bli sann.

Golfen har ju alltid varit proper, påkostad och, i ärlighetens namn, lite pretentiös. När du nu har gått dina 27 rundor den här sommaren – eftersom det inte funnits så mycket annat att göra – så är det kanske även dags att hiva dina knickers, din basker och din Lyle & Scott-pullover. Eller, varför inte din trötta pikétröja? Inspireras till exempel av Michael Jordans utlevande golfstil på 90-talet.

För säsongen är inte över än, ånej! Det finns mycket mer att hämta – speciellt under dessa tider när uteaktiviteter även i höst är det enda som känns covid-kompatibelt. Därför har vi på Café tagit fram tio plagg för alla tillfällen (det vill säga, även utanför golfbanan). Funktionellt, snyggt och golfigt. Här kommer våra tips på golfkläder som du belåtet kan bära på och utanför banan.

Nike

Pikén är ett måste. Nike gör självklart också golfkläder. Här i form av en habil piké som du kan matcha på golfbanan och krogen.

Ett par helt vanliga raka svarta byxor med stretch och skön passform, perfekt – dessutom är de vind- och vattenresistenta.

Nike Air Max 97? Ja, fast i en golfvariant!

Malbon

Malbon är ett av de mer kreddiga golfmärkena. En rosa pappakeps sitter aldrig fel, och den här kan du ha både på Trädgården och på banan. (Du kan ha den på Trädgården någon vecka till, sen stänger Trädgården. Sen kan du ha den på banan.)

En mysig retro-inspirerad tjocktröja med zip som får dig att se ut som om du vore Palace-modellen Blondey McCoy som smitit in på en golfbana.

Byt ut trekvartsshortsen mot korall-färgade pantalones.

Behöver jag ens säga något?

CutMadeClub

CutMadeClub är en utmanare på marknaden med sina cleana looks. De lanserade sitt märke med visionen att kläderna ska kunna bäras både på och utanför banan – varför har ingen tänkt på det tidigare? Här är deras camouflage-vindjacka.

Ingen sol i ögonen tack. En enkel, snygg och stilsäker buckethat. Hacienda möter St. Andrews.

Det är inte alltid jättevarmt 06:30 vid första utslaget, men låt dig inte stoppas av vädret. Här har de tagit fram en trendriktig fleecetröja. ”Det finns inga dåliga väder…” – Ja ni, ni kan resten.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-09-15 14:36