Hoppa till innehåll

Vad en kille absolut inte ska ha med i sin Tinder-profil – 8 tips från fyra tjejer

Tinder Dont's
Markus Aamisepp

Har du en kravlista, bilder på barn och ett foto på din eventuellt muskulösa bröstkorg bör du överväga ett omtag av din Tinder-presentation. Det är nämligen inte speciellt attraktivt enligt tjejerna Café har pratat med.

Att briljera på dejtingappar kan vara det svåraste som finns. Först ska du redovisa ett axplock presentabla snyggbilder på dig själv, sedan måste du ställa in ett lämpligt ålderspann för att sist skriva en pigg beskrivning där du försöker sälja in dig själv som en kompatibel partner (för att inte tala om vad du faktiskt ska skriva sen när du väl fått en matchning).

Men ska man se till verklighetens bittra sanning besitter inte alla digitala försäljningstaktiker eller några större stilistiska begåvningar. Och sedan sitter du där, med en trött blixtselfie från en kvällsvandring på Roslagsleden och en bio innehållande uteslutande din längd, med två matchingar bestående av litauiska bottar.

Hur gör man då, undrar du kanske? Ja, det vet väl inte vi. Men för att komma några snäpp närmare facit till den ultimata Tinder-profilen snackade vi med fyra toppenpersonligheter om deras så kallade pet peeves när det gäller digitalt dejtande.

Ta nu fram block och penna och var redo med det digitala suddgummit – för här kommer 8 exempel på vad du som kille absolut inte bör skriva eller ha med i din Tinder-profil.

Isabelle Hambe – programledare på P3, Sveriges Radio

https://www.instagram.com/p/CDV79CVHsTm/

1. ”Prins söker prinsessa”

”On the top of my mind tycker jag det är SÅ pinsamt när killar skriver ’prins söker prinsessa’ och gör en hel story om hur vi lever lyckliga i alla våra dagar… KAN MAN BLI MER FJÄSKIG?”

2. Blottad bringa

”Jag kan inte minnas senaste gången jag såg någon ha tröja på sig på alla bilder. Döljer man kanske en tråkig personlighet eller lågt IQ med bringa? Om inte, STOP IT!”

Systrarna Almén – Cafés digitala redaktörs dejtingtips-bevandrade syskon

Love och TIndra Almén
Systrarna Love och Tindra Almén.

3. En massa krav

”Generellt när killar skriver typ att de vill ha en ”aktiv tjej” eller målmedveten och ambitiös.”

4. Humorkomplex

”Killar som aldrig kan beskriva sig själva utan att nämna att ’enligt mina vänner är jag rolig och snäll’ eller ’jag får ofta höra att jag är rolig’.”

5. GALEN humor

”En till sak: När killar skriver att de har en sjuk humor. Då vet man att det är någon som gillar rasistiska skämt och så vidare.”

Michaela Hamilton, manusförfattare

https://www.instagram.com/p/CC6mfkMJCd7/

6. Kravlista på tjej

”Du vill ha en blond tjej, kort, självständig huslig icke-rökare, som gillar träning och hälsa, som gärna är söt och bra på att lyssna? Vet du vad gubben. Du vill ha en person du kan kontrollera, inte en riktig människa.”

7. ”Inte mitt barn på bilden”

”nehe men varför i hela helvetet klämmer du då på dig din brorsdotter på axlarna och ber någon ta en bild på dig med henne och sen lägger upp på en dejtingapp? Du verkar inte som en bra potentiell farsa, du verkar tro att ett barn är en bra accessoar för att få ligga känns det som?”

8. Överanvända ens namn

”Om jag nu skulle ha tinder och vi skulle ha matchat så finns det inget som skrämmer mig så mycket som när folk envisas med att skriva ens namn i VARJE meddelande? Det får inte mig att bli smickrad, det får mig att bli livrädd RAKT över disk?”

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.