Nu finns Tinder för barnnamn – så här funkar det

Svårt att välja barnnamn? Nu finns det en app för det där du och din partner svepa fram det rätta namnet för er kommande lilla knodd.

Nanna von Knorring  |  Publicerad 2018-04-13 10:40  |  Lästid: < 1 minuter

Att välja barnnamn kan vara svårt och ännu värre kan det bli när man är två som ska komma överens. Men i dag finns det ju en app för allt och om ni har svårt att hitta ett passande barnnamn kan lite hjälp på traven vara till nytta.

Appen Kinder vill göra valet av namn enklare och beskrivs som ett Tinder för barnnamn. Du kan använda appen själv eller tillsammans med din partner. Fyll i om ni väntar en flicka, pojke eller om ni inte vet kön än samt efternamnet som barnet ska få – sedan ger appen förslag på olika namn.

När du ser ett namn du gillar sveper du höger och om din partner också svept höger på namnet i sin app får ni en notis och namnet hamnar på en gemensam lista över namn ni båda gillar. Använder du appen själv får du en egen lista som du kan presentera för din partner.

Kinder innehåller över 18 000 namn från olika kulturer och språk och du kan filtrera på ett specifik språk eller tema, som exempelvis svenska, finska, Pokémon eller Lord of the Rings.

Och även om du inte hittar det rätta namnet i appen så kanske du hittar lite inspiration eller lär dig mer om vad du gillar och inte gillar när det kommer till barnnamn?

Du hittar appen här. 

Artikeln publicerades först på Femina.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 03:31