Hoppa till innehåll

Med Vans ComfyCush Era åker fötterna Business Class

Rasmus Blom, redaktionschef på Café Magazine

Världens mest ikoniska skatevarumärke lanserar sin skönaste sko till dags dato.

Nike har sin Flyknit-teknik, Adidas har sin Boost-teknik, nu går Vans i sina branschkollegors fotspår och lanserar ComfyCush, en egen nyutvecklad teknologi som ska tillämpas på flera av varumärkets mest klassiska modeller.

Innan vi förklarar vad tekniken går ut på och framför allt innan du slänger dig på telefonen och ringer ner huvudkontoret i Kalifornien ska vi bara klargöra att klassikerna kommer att finnas kvar i sina originalutföranden. Sortimentet breddas. Se detta som ren kundvård.

Vans

ComfyCush fokuserar på komfort. Vans ska inte längre bara se snygga ut när du går på stan eller ge dig ett fast grepp när du åker bräda – nu ska fötterna åka Business Class. Bäst av allt är dock att varumärket inte tagit i från… fötterna. Man har satsat på bekvämlighet utan att göra avkall på den siluett som har kommit att bli ikonisk. När det kommer till ComfyCush är det alltså den berömda insidan som räknas; kraftigare fotstöd, mjukare konstruktion och en bättre sula. En behagligare interiör, helt enkelt.

Vans

Först ut att föräras med denna nya teknik är Era, den klassiska sneakern som såg kaliforniskt ljus för första gången 1976. Detta efter att skatelegendarerna Tony Alva och Stacy Peralta bad Vans att ta fram den ultimata skatedojan, både vad gäller utseende och funktion. I dag har skons popularitet nått långt utanför skatevärldens asfaltstuggande värld och syns på såväl finanstoppar som influencers.

ComfyCush Era finns ute i butik nu och ska enligt Vans själva kännas ”som att gå på moln”. Priset ligger på 799 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.