Hoppa till innehåll

Världens 6 bästa barer enligt svenska barproffsen

Två drinkar på bord

Grundarna av världens 35:e bästa bar, Lucy’s Flower Shop, listar sex barer du måste besöka när världen öppnar upp.

The World’s 50 Best Bars brukar kallas världens mest prestigefulla lista för cocktailbarer och barvärldens motsvarighet till Michelinguiden. Sverige kan i år stoltsera med två Stockholmsbarer på listan: veteranen Tjoget på plats 40 och nykomlingen Lucy’s Flower Shop, speakeasy-baren på Birger Jarlsgatan, på plats 35. 

– Det är väldigt motiverande och gör alla timmar och arbete vid sidan om väldigt mycket enklare. Att fler Stockholmsbarer är listade gör förhoppningsvis att Stockholm blir en ännu mer intressant stad för mat- och dryckesintresserade, säger Ola Carlson and Alex Skärlén, grundare av Lucy’s Flower Shop.

Lucy’s Flower Shop hamnade nyligen på plats 35 på listan över världens bästa barer.

Vad blir 2022 års stora grej i cocktailvärlden? 

– Trenden med närodlat och hållbarhet rullar såklart vidare, liksom eleganta och mer minimalistiska serveringar.

Vilken är världens bästa cocktail?

– Vår Rye & apple. 100 % råvara och smakupplevelse.

Mixologi på högsta nivå på Londonbaren The Connaught – världens bästa bar 2021 enligt The World’s 50 Best Bars.

Lucy’s Flower Shop-grundarnas personliga barfavoriter runt jordklotet:

1. Attaboy, New York

Huserar i samma lokaler som före detta Milk n Honey, baren som förändrade cocktailvärlden i början av 2000-talet och som sedan Sam Ross och Michael McIlroy tog över och gjorde till Attaboy. En av världens mest kända speakeasy-barer, med fantastisk service och drinkar.
attaboy.us/nyc

2. Mace, New York

Mace har bytt lokal några gånger sedan de öppnade 2015. Nu hittar man baren i Greenwich Village och det känns som om de har landat helt rätt. Drinkarna, döpta efter kryddan de är smaksatta med, är signerade Nico de Soto och är riktigt grymma.
www.macenewyork.com

3. Happiness Forgets, London

Barens slogan är ”High End Cocktails, Low Rent Basement”, vilket verkligen stämmer. Happiness Forgets ligger i en mysig källarlokal vid Hoxton Square där Alastair Burgess lyckats skapa en institution i cocktailvärlden. Här serveras klassiska drinkar med en modern twist. 
happinessforgets.com

4. The Cambridge Public House, Paris

En fantastisk cocktailbar i Marais som utstrålar bättre brittisk pub. Slog upp dörrarna i januari 2019 och har sedan dess varit ett självklart stopp i Paris. Modernt tänk, en hel del ”lågalkoholiga drinkar” och otroligt välbalanserade cocktails. Om hungern slår in finns även en liten meny med väl utvalda pubrätter.
thecambridge.paris

5. Two Schmucks, Barcelona

”5-star dive bar” är deras slogan, och den kunde inte vara mer träffande. Moe Aljaff med team har på kort tid blivit en maktfaktor i cocktailvärlden och har mer eller mindre tagit över ett helt kvarter i Raval. Drinkarna är moderna och partystämningen hög. 
two-schmucks.com

6. Tropic City, Bangkok

Öppnades 2017 med Stockholmsbartendrarna Philip Stefanescu och Sebastian De La Cruz bakom baren. Tropic City är benägen i Bangkoks ”Creative Distric” och har snabbt gjort sig känd för sin välkomnande atmosfär med neon, disco och cocktails. tropiccitybkk.com

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt kingmagazine.se

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.