Hoppa till innehåll

Världens bästa gindestilleri öppnar cocktailbar i Stockholm

Hernö Gin frilagd över en bild på Stockholm

Gänget bakom prisbelönta Hernö Gin har stora planer för 2021. Förutom att öppna en ny cocktailbar i Stockholm under våren planeras ett lyxigt koncepthotell i hemkommunen Härnösand.

Det går bra för svensk sprit. Smalnar man av det ytterligare kan man säga att det går RIKTIGT bra för svensk gin. Under förra veckan utsågs inte mindre än två svenska ginsorter till världens bästa, varav Härnösandsdestilleriet Hernö Gin var en av ginproducenterna som belönades för sin ypperliga produkt.

Nu firar (nåja) Sveriges ledande ginproducent genom att expandera på dubbla fronter. I Stockholm öppnas det nån gång under våren 2021 en cocktail- och provningslokal, som även ska fungera som ett sorts kontor för utlandsmarknad- och exportfokus. Utöver cocktailbaren i Stockholm ska man även smacka upp ett upplevelsehotell på Kanaludden i Härnösand – ”Hernö huvudstad”, som ägaren Jon Hillgren kallar den Ångermanländska staden.

– Planerna för Hernö Gins cocktailbar i Stockholm är långt gångna och inom kort kan jag berätta var du kommer att kunna dricka cocktails och prova världens bästa gin i Stockholm. Det aktuella läget är mycket centralt och flödet av människor är stort i kvarteret, det kan jag avslöja redan nu, säger Jon Hillgren, VD och grundare av Hernö Gin.

Förutom att dricka drinkar av hög kvalitet i cocktailbaren finns även möjlighet att prova hela Hernö Gins utbud i ett intilliggande provrum, där provningar för sällskap erbjuds – liknande upplägget på Hernös destilleri i Dala utanför Härnösand.

Höga kusten är ett attraktivt resmål som fortsätter att öka i popularitet – speciellt i coronatider då många som bekant förlagt semesterandet på hemmaplan. Hernö hotell i Härnösand kommer att ha cirka 120 rum, en konferenseavdelning, restaurang och bar för helhetsupplevelse.

Skissen på Hernös koncepthotell i Härnösand.

– Den effekt jag tror vi kommer att se när pandemin lagt sig är att vi fortsätter att välja naturturism, hemester i Sverige samt småstad framför storstad. Och där är Höga Kusten ett fortsatt attraktivt alternativ på lång sikt. Vår satsning på ett koncepthotell för Hernö Gin som bidrar till stärkt besöksnäring i regionen ligger därför helt rätt i tiden, menar Jon.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.