De här fransmännen skiter fullständigt i Corona – slår världsrekord för störst samling människor utklädda till smurfar

Smurfar i Frankrike

Det här piggar sannerligen upp i karantäntiderna vi lever i.

Lukas Nordén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-03-10 13:43  |  Lästid: < 1 minut

Länder runt om i världen varnar för tillfället sina medborgare för stora samlingar, som riskerar att fortsätta sprida vidare Coronaviruset. Italien, som bekant är väldigt hårt drabbat av covid-19, sätter hela landet i karantän och stänger därmed ner skolor och sportevenemang tills situationen förhoppningsvis börjar ljusna.

Men alla låter sig inte drabbas lika hårt av Coronanojan. Som fransmännen. Enligt nyhetsbyrån UPI, valde 3 549 personer att trotsa regeringens uppmaningar mot att vistas i större folkmassor för att ge sig på ett världsrekord som både krävde en stor folkmassa – och blå ansiktsfärg i överflöd. Invånarna i staden Landerneau i västra Frankrike var tydligen mäkta sugna på att slå det gamla världsrekordet på 2 762 personer (förlåt, smurfar) samlade på samma plats som sattes i Tyskland förra året.

De valde också helt rätt dag för världsrekordsförsöket, eftersom stora samlingar på över 1 000 människor förbjöds dagen därpå.

Men varför just nu? Varför kunde inte världsrekordsförsöket vänta tills Coronahetsen lugnat ner sig? Frankrike är trots allt det femte mest drabbade landet av viruset, med hittills 1 200 bekräftade fall och 21 döda. Jo, det verkar inte som att de medverkande ser viruset som ett tillräckligt stort hot för att tvingas skapa sin egen karantän i hemmet.

– Vi tänkte att vi inte skulle oroa oss, och att vi som fransmän inte borde ge upp på världsrekordet, sade en smurfutklädd person till AFP i en video om världsrekordet.

– Ja, det var viktigare. Coronaviruset är ingen stor grej. Det är ingenting, sade en annan smurfutklädd person.

– Det är inte riskfyllt. Vi kommer smurfiera coronaviruset, konstaterade den först intervjuade smurfutklädda personen självsäkert.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2020-03-10 13:44