Världsrekordshållaren till Café: ”Jag har börjat äta grönsaker”

Duplantis världsrekord

Kanske hjälpte Armand Duplantis nya grönare kosthållning till att slå det nya världsrekordet i stav?

Lukas Nordén | Foto: Getty  |  Publicerad 2020-02-10 14:12  |  Lästid: < 1 minuter

I lördags höjde underbarnet Armand Duplantis stavhoppsribban till 6,17 meter(!) i polska Torun, när han för andra tävlingen i rad skulle ta sig an fransmannen Renaud Lavillenies världsrekord på 6,16 meter. Bara veckan innan hade Armand glidit över drömhöjden, men ändå rivit ribban på nervägen då högerarmen inte alls hängt med. Den här gången stämde allt för ”Mondo” och världsrekordet, som alltså lyder som officiellt världsrekord – även utomhus – trots att det är satt inomhus, var ett faktum. Och 20-årige Duplantis bevisade ännu en gång att han är Sveriges just nu kanske största internationella idrottsstjärna alla kategorier.

Tillskillnad från gängse bild av elitidrottare rigorösa kosthållning har det tidigare bekräftats att Duplantis, förvånansvärt nog, inte ätit grönsaker – alls. Grönsaker har helt enkelt inte varit någonting han föredrar att ha på tallriken. Kontrasterna gentemot resten av den svenska idrottsvärlden är stor, då flera idrottsstjärnor är, och har börjat gå motsatt väg genom att bli vegetarianer. En av dessa är det svenska OS-hoppet Sarah Sjöström, som gick över till en helt vegetarisk kost i höstas.

Det var under en tävling i USA 2018 när en mamma, som misslyckats få sin son Graham att äta grönt, närmade sig Duplantis i hopp om att hennes son skulle börja gilla grönsaker om hans största idol gjorde det. Svaret Duplantis gav hade troligtvis motsatt effekt:

– Graham (Barnets namn reds anm), jag äter fortfarande inte grönsaker och jag hoppade hela 5,90 meter.

– Ser du pappa? Det är som jag säger, svarade Graham.

Ovanligt och uppseendeväckande tyckte vi och hörde av oss till Armand Duplantis för att ställa några frågor angående den nyblivne världsrekordshållarens nuvarande matvanor. Svaret? Han har börjat lägga till gröna matprodukter på tallriken.

”Jag äter faktiskt grönsaker nu!”, svarar Duplantis till Café.

Vem vet, kanske var grönsakerna den hemliga ingrediens som saknades för att slå världsrekordet?

Stort grattis till världsrekordet, Armand Duplantis!

View this post on Instagram

Here’s to the ones who dream

A post shared by Mondo Duplantis (@mondo_duplantis) on

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2020-02-10 14:12